Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  Hıyar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum, fide-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Sofralık havuç-turp
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 


Pan Börek'in sahipleri iflas erteleme istedi

Yeşilçam jönü İzzet Günay’ın oğlu Ömer Günay’ın iki arkadaşı ile ortak olduğu Pan Börek Ekspress iflas erteleme istedi. Mahkeme şirkete iki denetim kayyumu atadı. Şirketin ortağı Günay ve Kırdar ailelerinden kişilerin evleri ipotek ettirildi. Pan Börek’in ilk iflas erteleme duruşması önümüzdeki eylül ayında yapılacak.

Pan Börek’in temeli 10 yıl kadar önce atıldı. Markanın sahibi konumundaki Gün Gıda Üretim İç ve Dış Ticaret A.Ş.’nin ortakları yönetiminde Günay’ın yanı sıra Can ve Berat Kırdar da bulunuyor. Kırdar kardeşler Türkiye’nin en eski catering firması Gün Mutfak’ın varisleri olarak biliniyor.

Üç ortağın hikâyesi ise 2001 krizi sonrası kesişti. Ortaklar, başlangıçta Hindistan’dan kibrit ithalatına başladı. Bu alanda yaşanan kimi sıkıntılardan sonra 2005’de Pan Börek’i kurma fikri gelişti. Pan Börek kısa sürede önemli bir konuma yükseldi. 2011’de cirosu 2.2 milyon TL olan şirket geçtiğimiz yıl 3.9 milyon TL’ye yakın bir ciro elde etti. Özellikle internet üzerinden alınan siparişlerin yanı sıra, İstanbul’un çeşitli yerlerinde açılan şubelerde kilo ile börek satışı yapıldı. Türkiye'nin birçok iline kargo yolu ile börek gönderimi yapıldı. Pizzacılara rakip olan Pan Börek franchising sistemini de geliştirdi.





NAKİT SIKINTISI YAŞANDI
 
Ancak şirket bu yılın başından itibaren sıkıntı yaşamaya başladı. 20 Haziran günü yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, iflas erteleme başvurusunun yapılması kararlaştırıldı. Gün Gıda adına Av. A. Murat Canko aracılığıyla 26 Haziran’da Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi’ne şirketin alacaklılara karşı korumaya alınması için talepte bulunuldu. Mahkemeye yapılan başvuruda yaşanan sorunun kaynağında ise nakit akışında yaşanan bozulma olduğu kaydedildi. Özellikle Almanya’ya gönderilen ürünlerin ödemelerinde yaşanan sorun şirketin mali dengesini sarstı.




TAPULARA İPOTEK

Mahkemeye sunulan iyileştirme raporu uyarınca şirkete tedbir kararı verildi. Gıda Mühendisi Murat Yılmaz ve Serbest Mali Müşavir Mustafa Uğur ise denetim kayyumu olarak atandı. Dava dosyasında Günay ve Kırdar ailesinden isimlere ait bazı gayrimenkullerin de ipotek ettirildiği anlaşıldı. İyileştirme projesinde, şirketin faaliyetlerine sürdürmesine olanak sağlanması durumunda cironun bu yıl 5 milyon TL seviyesine çıkarılacağı anlatıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gün Gıda Üretim İç ve Dış Ticaret A.Ş., Pan Börek Ekspress, Yeşilçam jönü İzzet Günay
Link: Pan Börek'in sahipleri iflas erteleme istedi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız