Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  Kabak »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum, fide-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Taze kabak
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 


İkinci Kavun Hasadı İle Üreticinin Yüzü Güldü

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep’in Araban ilçesinde arpa hasadından sonra ekilen kavunların hasadı çiftçinin yüzünü güldürdü.


Araban Ovası’nda bu yıl ilk defa arpa hasadından sonra tarlaya ekimi yapılan kavun hasadına başlandı. Yapılan ikinci hasat, üreticiyi sevindirdi.

Arabanlı çiftçilerden Ali Dağdelen, Bağlıca mevkiindeki arpa ekili 110 dönümlük arazisindeki arpa hasadından sonra bu yıl ilk defa ikinci ürün olarak ekimini yaptığı kavunun hasadına başladığını söyledi.

Dağdelen, “Araban Ovası’ndaki arpa hasadından sonra ilk defa ikinci ürün olarak ekimini yaptığım altınbaş cinsi kavunun hasadına başladım. Bu yıl Araban Ovası’nda ilk defa ikinci ürün olarak yetiştirdiğim kavunun kilosunu 40-45 kuruştan satmaya başladım” dedi.

Yapılan ikinci hasadın Arabanlı çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü belirten Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, “Yurt genelinde Araban karpuzu gibi meşhur olan ve Araban Baklavası olarak bilinen meşhur Araban kavunu bu yıl ilk defa ikinci ürün olarak yetiştirmeye başlandı. Bugüne kadar hiç yapılmayan ikinci ürün kavun yetiştiriciliğinde bir ilki başaran ve arpa hasadından sonra ikinci ürün olarak ekimini yaptığı meşhur araban kavununu kaliteli üretim yaparak tüm çiftçilerimize örnek olan Arabanlı çiftçilerimizden Ali Dağdelen’i Araban Ziraat Odası Başkanı olarak kutluyorum. Önümüzdeki yıllarda tüm çiftçilerimizi, daha fazla kazanç sağlamak için arpa veya buğday hasadından sonra mutlaka ikinci ürün olarak kavun ekimi yapmalarını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
 

Ekleme Tarihi
27.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: İkinci Kavun Hasadı, Üretici, kavun
Link: İkinci Kavun Hasadı İle Üreticinin Yüzü Güldü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız