Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  Karnıbahar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum, fide-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Taze kabak
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 

Hamburger patates satışına yasak geliyor

İngiltere'de Salford Kent Konseyi, çocuklarda obezitenin önüne geçme amaçlıyla, patates kızartması, hamburger ve kebap sandviç gibi ayak üstü tüketilen gıdaların okul saatlerinde dahilinde satışının yasaklanmasını planlıyor. Belediye, saat 17.00’dan önce satışını yasakladığı gıdalarla yalnızca çocukların değil yetişkinlerinde daha sağlıklı beslenmeye teşvik edilmesi amaçlanıyor.


Salford Kent Konseyi, her türlü sıcak sandviç ve patates kızartması gibi halk sağlığını kötü etkileyen gıda servis eden işletmelerin, okul saatlerinde satış yapmasını yasaklanmaya yönelik bir düzenleme yapmaya hazırlığı içinde.

Planın, okul çevrelerindeki kebap salonları ve yol üstü sandviççilerinin yanı sıra Mc Donald's gibi uluslararası fast food zincirlerini de kapsaması planlanıyor.

Ancak yeni düzenlemenin hazli hazırda hizmet verenleri değil, yeni açılacak gıda işletmeleri için geçerli olacağı belirtiliyor.

RESTORANCILAR TEPKİLİ

Neil’s Fryery adında bir restoran zincirinin müdürü olan Vas Felini, söz konusu plana oldukça tepkili olduklarını söylüyor. Fellini doğru şekilde hazırlandığı takdirde bu gıdaların sağlıksız olmadığını ve böyle bir genelleme yapılmasının son derece yanlış olduğunu savunuyor. Felini, bundan sonraki adımın bakkallarda cips ve kola gibi içeceklerin satışının yasaklanması olmasına da şaşırmayacağını söylüyor.

Düzgün şekilde kızartılan patatesin sağlık açısından bir sorun teşkil etmediğini ifade eden Felinii, çocuklarının ne yiyip yemeyeceğine karar vermesi gerekenin ebeveynler olduğunu belirtiyor.

OBEZİTE EVDE BAŞLAR

Bir çocuk yuvasında hemşire olarak çalışan Rebecca Hanlon-Jones ise bu planın işe yarayacağına ihtimal vermediğini dile getiriyor.

Jones " Obezite evde başlar, önemli olan ailelerin çocuklarına evde yedirdikleri gıdalar konusunda bilinçli olmalarıdır. Obezite bu tarz yasaklamalarla çözülebilecek bir sorun değildir" diyor.

Jones, yasağın aynı zamanda öğlen yemeklerini fazla para ve zaman harcamadan bu restoranlardan yiyen çalışanları da etkileyeceğini ifade ediyor.

Bu yıl yemek sektörüne yasaklamalar getirmeyi planlayan konsey, geçen yıl da okul çevrelerinde dondurma satışının yasaklanması için adım atacaklarını belirtmişti.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
31.05.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Hamburger patates satışına yasak geliyor
Link: Hamburger patates satışına yasak geliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız