Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  Karnıbahar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum, fide-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Taze kabak
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 


Almanya’da dönerin imajını kaliteli restoranlarla tazeleyeceğiz

Baydöner, Almanya’da döner büfelerini daha elit bir görüntüye kavuşturmak için yatırıma hazırlanıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz, bu ülkede algısı düşük Türk dönerini yeni konsept ile daha modern hale getireceklerini söyledi. Firma Mısır, Irak ve Azerbaycan’a da yatırım hedefliyor.

‘Doner kebab’ ya da ‘Turkish Spelling’ olarak bilinen Türk dönerini daha elit bir görüntüyle markalaştırmak isteyen Baydöner, Almanya’da yatırıma hazırlanıyor. “Almanya’da çok sayıda büfeye doğru bir model gösterelim istiyoruz. yüzlerce marketi belki böyle dönüştürebiliriz.” açıklamasında bulunan Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz, Almanya’da algısı düşük Türk dönerini yeni konsept ile Türkiye’ye yaraşır şekilde satacaklarını söyledi.

Türk döneri Almanya’da köşe başlarında oldukça yaygın. Bu sebeple Almanya başbakanlarının da geleneksel ziyaret noktası haline gelen bu restoranları Baydöner konsepti ile Ortadoğu’da da yaygınlaştıracaklarını açıklayan Levent Yılmaz, Almanya ile birlikte Mısır, Irak ve Azerbaycan’a da odaklanmış durumda. Ortadoğu’yu Türkiye’nin 20 yıl önceki haline benzeten Yılmaz, “Bu bölgede şimdi açılacak 3-5 lokasyon yarın ciddi trend oluşturur. Bu fırsatı görerek hareket edeceğiz.” diye konuştu.
 
Turquality kapsamındaki şirketin şu an Irak Erbil’de 2 restoranı bulunuyor. Kasımda Dohuk’ta üçüncü restoranı açacak Baydöner, 2014’te ise Süleymaniye’de ilk mağazayı tüketiciyle buluşturacak. Şirketin Azerbaycan Bakü’de de 1 restoranı bulunuyor. Bu ülkede 4 yılda 10 restoran daha açmayı planladıklarını açıklayan Yılmaz, Ortadoğu’da da sürpriz yapacaklarını, bunun için sıkıntıların geçmesini beklediklerini söyledi. “Sadece Kahire’de 20’ye yakın alışveriş merkezi projesi bulunuyor. Ki, bu ülke Türkiye’nin yaşadığı 10 yıllık yükselişi önümüzdeki 10 yılda yaşayacak. Darbe olmasaydı mağaza açacaktık. Sıkıntılar bitsin ilk etapta üç tane birden açabiliriz.” diye konuştu.

Baydöner, Türkiye’de ise 35 şehirde yapılanmış durumda. 73 olan mağaza sayısını yıl sonunda 81’e ulaştıracak şirket, 10 Ekim’de de Urfa’da mağaza açacak. Yakın zamanda 15 yeni şehirde daha mağazalaşmayı planlayan şirket, 10 olan cadde mağaza sayısını da artırmayı planlıyor. “Sadece AVM’lerde olmak istemiyoruz.” diyen Baydöner Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feridun Tunçer, yıl sonuna kadar 100 yeni personel alarak istihdamı 1.200’e ulaştırmayı planladıklarını kaydetti.
 
Şirketin 2016 hedefi 180 mağaza. Bu mağazaların bir kısmı Anadolu’nun doğusunda açılacak. “Burger King Diyarbakır’da varsa ben ondan önce gitmeliyim. Van’a AVM açılacak, Burger gidiyorsa ben de gideceğim elbette.” diyen Tunçer, bunun bir tür sorumluluk olduğunu düşünüyor. Şirketin şu an Batman, Siirt, Diyarbakır, Malatya ve Hatay’da mağazaları bulunuyor.
 
“Diyarbakır’da, Siirt’te, Batman’da tüketici yorumları müthiş hoşumuza gidiyor. En çok teşekkürü Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan alıyoruz.” diyen Tunçer, doğuda hemen para kazanılmadığını ama 1-1,5 yıl sonra mağazanın istenilen seviyeye geldiğini vurguluyor. Fast food pazarının Türkiye’deki büyüklüğü 2,5 milyar dolar civarında. Bütün yemek pazarı ise 7,5 milyar dolar. Bu pazarda 2012’de 86,5 milyon lira ciro yaptıklarını söyleyen Genel Müdür Bülent Polat, önceki yıla göre yüzde 40 büyüdüklerini, bu yıl da aynı oranda büyüyeceklerini söyledi. Türkiye’nin kemer sıkma politikalarından etkilenmediklerine, üstüne üstlük yatırım yaparak büyüdüklerine dikkat çeken Genel Müdür Polat, her yıl en az 10 milyon TL de yatırım yaptıklarını söyledi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Almanya, dönerin imajını, kaliteli restoranlarla, tazeleyeceğiz, Doner kebab, Turkish Spelling, Baydöner, Levent Yılmaz
Link: Almanya’da dönerin imajını tazeleyeceğiz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız