Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  Diğer Sebzeler »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum, fide-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 

 
Kral sofralarının sebzesi enginar Güdül'de de üretiliyor

Tarımsal ürün çeşitliliği ile dikkat çeken Başkent Ankara’da üretimi her geçen yıl artan bir ürün de enginar. Eski Yunan ve Roma dönemlerinde kral sofralarının vazgeçilmez yemeği olarak bilinen bu eşsiz sebze, özellikle Güdül’de yoğun olarak üretilerek, İstanbul ve Ankara sebze haline gönderiliyor.


Hububat üretimine alternatif arayan çiftçiler, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün de katkılarıyla enginar üretimine başlayarak, sofraları süslemeye başladı. Ankaralı üreticiler, enginar üretiminin yoğun olarak gerçekleştiği Ege bölgesinin üretim sezonunun bittiği bir dönemde üretim gerçekleştirerek, hem Türkiye’yi enginarsız bırakmıyor hem de daha fazla gelir elde ediyor.

Üreticilerden Akif Yörük, enginar üretiminden memnun olduğunu belirterek, ürünlerini İstanbul’dan gelen bir firmaya toplu olarak sattığını söyledi. Enginarın diğer sebzelerden önce yetiştiğini ve bu sayede diğer ürünlerden önce ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini ifade eden Yörük, sulama imkanı olan tüm çiftçilere enginar üretimini tavsiye etti.

ANKARA'DA ÜRETİMİ 2009 YILINDA BAŞLADI


Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, ilde enginar üretimine yoğun olarak 2009 yılında başlandığını belirtti. Temel, 2013 yılı TÜİK verilerine göre bin 400 ton enginar üretimi gerçekleştiğini ifade ederek, “Enginar üretimimiz her geçen yıl artıyor. Ankara enginar üretiminde Türkiye’de son 5 yıldır ilk ona giriyor ve üretimimiz sürekli artıyor.” dedi.

Türkiye’de dekara 2 ton enginar üretimiyle en verimli ilin Ankara olduğunun altını çizen İl Müdürü Temel, değişik iklim kuşakları ve toprak yapısı ile çok geniş ürün yelpazesine sahip Ankara’nın ürünlerinin, Türkiye’nin her bölgesine gönderildiğini vurgulayarak, “Farklı iklim kuşakları ve tarım havzalarına sahip Ankara, bu avantajını kullanarak birçok üründe Türkiye sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır. Yeniliklere açık çalışkan çiftçisiyle Ankara, enginar üretiminde de önemli bir paya sahip olacaktır.” diye ifade etti. (CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
25.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kral sofralarının sebzesi enginar Güdül'de de üretiliyor
Link: Kral sofralarının sebzesi enginar Güdül'de de üretiliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız