Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 


İZTO Başkanı Demirtaş: "Rusya fırsatını değerlendirmeliyiz"

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Rusya, Türkiye pazarına yöneldi. Bu fırsatı değerlendirmeliyiz. Rusya'ya yönelik pazar araştırması desteği verdiğimiz üyelerimize, Rusya'ya yapacakları ihracatta yardımcı olmaya hazırız" dedi.

Demirtaş, yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı sorunlar nedeniyle ABD ve AB ülkelerinden meyve, sebze, et, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri ihracatını durdurmasının Türkiye için büyük şans olduğunu anımsattı.

Rusya'nın Ukrayna krizinden sonra batılı ülkelerin ekonomik ve ticari yaptırımlarına cevap olarak AB, ABD, Kanada, Avustralya ve Norveç'ten meyve, sebze, et, balık, süt ve süt ürünleriyle yumurta ithalatını bir yıl süreliğine durdurduğunu hatırlatan Demirtaş, Rusya'nın bu ülkelere alternatif olarak Türkiye'ye de yöneldiğine dikkati çekti.

Demirtaş, Rusya'nın Türkiye'den hayvansal ürünler, süt ürünleri, su ürünleri, yumurta, tereyağı, kanatlı et ve ürünleri, bal, deri, ithalatı yapacağını oda üyelerine duyurduklarını söyledi.

Türkiye'nin Rusya'ya güçlü bir ihracat potansiyeli olduğunu ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Biz üyelerimizi devamlı olarak bu konuda bilgilendiriyoruz, harekete geçiriyoruz. Duyurularımızdan sonra üyelerimizden Rusya'ya ihracata başlayanlar oldu. Rusya'ya ihracat yapmak isteyen üyelerimiz için pazar araştırmaları da yapıyoruz. Türkiye'nin Rusya'ya sebze meyve ihracatı geçen yıl 760 milyon dolardı. Bu gelişmelerden sonra sebze ve meyve ihracatı artacağı gibi, ihraç edilmeyen et, süt ve su ürünleri de ihraç edilmeye başlanacak. Bu nedenle Rusya'ya ihracatımızda en az yüzde 20 artış bekliyoruz. Üyelerimiz buraya yaptıkları ihracatı geçici bir fırsat olarak değil, çok büyük bir pazar olan Rusya'ya kalıcı olarak yerleşme yönünde fırsat olarak görmeli ve öyle değerlendirmeli."
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: İZTO, Rusya fırsatı, ihracat
Link: 'Rusya fırsatını değerlendirmeliyiz'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız