Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 


Seralarda Güz Dönemi Hazırlığı

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’in Mihalgazi ilçesine bağlı Sakarıılıca köyündeki çiftçiler, güz dönemi sera hazırlıklarına hız verdi.


Köyün en önemli geçim kaynakları arasında yer alan seracılık, bu yıl Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ve Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından geliştirilen hibe ve kredi desteğiyle daha da geliştiriliyor. Bu projeyle yüzde 80’i ormanlık alan olan köyde, çiftçilerin seracılığa yönlendirilerek ormanlık alanların bozulmasının da önüne geçilmesi hedefleniyor. Eskişehir merkezine göre rakımı çok düşük olan ve şifalı kaplıcalarıyla meşhur olan köyde, 15-16 yıl önce başlayan seracılık da hayli gelişmiş durumda. Seralarında semiz otu, roka gibi birçok sebzeyi üreten köylüler, ürünlerini İstanbul, Ankara gibi büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye’nin birçok iline pazarlıyor.

Seracılıkla uğraşan köylüleri ziyaret eden Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, bölgenin seracılık için çok uygun olduğunu belirterek, hayata geçirdikleri projeyle seracılıkla uğraşan köylüleri desteklemeye çalıştıklarını söyledi. Hayata geçirdikleri projeyi gelen talepler doğrultusunda devam ettireceklerini anlatan Ateş şunları söyledi;
 
“Bu bölge Sakarya Nehri’nin hemen kenarında olan bir bölge. İklim olarak da rakım olarak da seracılık için çok uygun. Eskişehir’in yaklaşık 750 metre rakımı varken burada rakım 200 metreye kadar düşüyor. Dolayısıyla su var, iklim daha ılıman ve burada tarım arazilerinin de dar olması nedeniyle seracılık çok cazip durumdadır. Burada her yaştan insanımız da üretmeye devam ediyor. Biz de köylülerimizin yanında yer alarak seracılığı desteklemeye devam edeceğiz. Ayrıca Eskişehir’de uygulamaya koyduğumuz projeyi de ilerleyen dönemlerde devam ettirmeyi düşünüyoruz. Çünkü bu yöndeki talepler devam ediyor” dedi.
 
  

Ekleme Tarihi
25.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Seralarda Güz Dönemi Hazırlığı, seracılık, sera, güz dönemi, Eskişehir
Link: Seralarda Güz Dönemi Hazırlığı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız