Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 


Ankara’ya Organize Sera Bölgesi Kurulacak

ANKARA (İHA) - Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) önerisi üzerine Ankara’da bulunan termal kaynakların olduğu yerlerden belirlenecek bir bölgede organize sera bölgesi kurulabileceğini söyledi.
 
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i makamında ziyaret etti. ATO’nun çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Eker, ATO heyetinin önerisi üzerine Ankara’da termal kaynakla ısıtılacak bir sera bölgesinin yapılabileceğini kaydetti. Bakan Eker, seracılıkta en önemli sorunun üretim maliyetleri içerisinde yer alan enerji kalemi olduğunu belirterek, “Serayı ısıtmak çok masraflı. Ancak, termal su kaynağı ile ısıtılabilir, sera yapılırsa maliyet düşer ve üretim ekonomik olur” dedi.

Ankara’nın termal bölgelerini tek tek sıralayan Bakan Eker, “Oturun çalışın ve proje getirin. Neresi uygunsa oraya organize sera bölgesi yapılabilir” diye konuştu.


“BİYO ÇEŞİTLİLİĞİN SİGORTA POLİÇESİ”
 
ATO Başkanı Bezci’nin Ankara’da oluşturulacak Botanik Park için teşekkür etmesi üzerine Bakan Eker, 2 bin 500 dekarlık alanda kurulacak Botanik Park’ın Türkiye biyo çeşitliliğini koruma altına alacağını belirtti. Uluslararası Botanik Parklar Birliği’nin belirlediği tüm kriterlerin karşılandığını anlatan Bakan Eker, “Bu parkla biz doğal ve ekolojik varlıklarımızı muhafaza ederek milli değerlerimizi korumuş olacağız. Parkımız biyo çeşitliliğin sigorta poliçesi olacak” dedi.

Park arazisine şimdiden 150 bin ağaç diktiklerini kaydeden Bakan Eker, projenin 2015 yılı Nisan ayında tamamlanacağını ifade etti.


“ANKARA KEÇİSİNE SAHİP ÇIKTIK, HATIRLATIYORUZ”
 
ATO Başkanı Bezci de, Ankara Ticaret Odası’nın Ankara keçisi başta olmak üzere Ankara’ya ait öz değerlerini hatırlatmak için çalışmalar yürüttüğünü kaydetti. Ankara keçisinden üretilen tiftiğin dünyanın en kaliteli ipliği olarak bilindiğinin altını çizen Bezci, “Dünyanın tanıdığı değer Ankara’da unutulmuş durumda. Yeniden hatırlatmak için çalışıyoruz” dedi. Bezci, Bakan Eker’e Ankara keçisinin tiftiğinden dokunmuş kaşkol hediye etti.
 
Ankara keçisinin Sadrazam Mustafa Reşit Paşa’nın Kraliçe Victoria’ya hediye etmesiyle yurtdışına çıktığı bilgisini veren Bakan Eker, Ankara keçisinin 1 yıl boyunca 2-2,5 kilo tiftik ve bir yavru verdiğini anlattı. Bakan Eker, şunları söyledi:
 
“Ankara keçisi Ankara’nın en önemli değeridir, markasıdır. Ankara’ya isim vermiştir. Ankara ismini ona vermiştir. Bugün dünyada biliniyor ancak bizde tiftik işlenmiyor, pazarlaması da yapılmıyor. Destekleme kapsamına aldık, para veriyoruz ancak tiftik keçisi sayısı çok düştü. Esas mesele tiftiğin gelişmesi ve talep oluşturulmasıdır. Dokuma sanayi tiftiği işlerse insanların tiftiğe ihtiyacı artar ve üreticiler üretmeye başlar.” 
 
 

Ekleme Tarihi
06.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ankara, Organize Sera Bölgesi, Kurulacak
Link: Ankara’ya Organize Sera Bölgesi Kurulacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız