Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 


AÜ Öğrencileri Don Vurmuş Sebzeleri İnceledi

ANTALYA (İHA) - Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Korkuteli Meslek Yüksekokulu öğrencileri, soğuk hava nedeniyle don vurmuş sebzeleri incelediler.

Korkuteli Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Programı öğrencilerine sebze yetiştiriciliği dersi veren Yrd. Doç.Dr. Halil Demir ve Yrd.Doç.Dr. İlker Sönmez tarafından teknik gezi düzenlendi. Korkuteli’nin Çaykenarı Köyü’ne yapılan gezide açık alanda ve sera alanlarındaki kışlık sebze yetiştiriciliği incelenirken, öğrencilere don vurmuş sebzelerle ilgili bilgiler verildi.

Yrd. Doç.Dr. Halil Demir, teorik olarak yapılan derslerin arazide uygulamasını da öğrencilere anlattıklarını belirterek, "Kışlık sebzeler kış mevsiminde yetiştirilir. Ancak hava sıcaklığının düşmesi bazı bölgelerde üretimi sınırlandırabilmektedir. Korkuteli’nde sıcaklık son günlerde geceleri -15 dereceye kadar düşmektedir. Böyle olunca soğuklara oldukça dayanıklı olan lahana, karnabahar, brokoli gibi sebzeler dondan etkilenmiştir" dedi.
 
İlçede seracılığın son yıllarda yaygınlaştığına dikkat çeken Yrd.Doç.Dr.Demir, "Özellikle Çay Kenarı Köyü sahip olduğu ekolojik özellikler nedeniyle avantajlı bölgelerden birisidir. Burada yaz döneminde sera alanlarında genellikle domates yetiştirilir. Kış döneminde ise marul, ıspanak gibi yaprağı yenilen sebzelere yer verilmektedir. Bu yıl sıcaklıklar geçtiğimiz yıllara göre daha fazla düşmüş, dolayısıyla bitkileri don vurmuştur" diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
18.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Aü Öğrencileri, Don Vurmuş Sebzeleri İnceledi, Akdeniz Üniversitesi
Link: AÜ Öğrencileri Don Vurmuş Sebzeleri İnceledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız