Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
Milyonluk arsada kebap için patlıcan üretiyor 

Bursa’da bir kebap salonu işletmecisi şehrin en pahalı arsalarından birinde yetiştirdiği organik sebzelerle kebap yapıp müşterilerine sunuyor.
 
Piyasa değeri 10 milyon lira olan arsada yetiştirdiği patlıcan, biber, domates, salatalık ürünlerini ziraat mühendisi danışmanlığında organik olarak yetiştiren 25 yıllık kebapçı Ahmet Cengiz (41), “Müşteriler de şaşırıyor, çok katlı binaların arasında 10 milyon liralık arsada yetiştirdiğimiz patlıcanlarla kebap yapıyoruz.” dedi.
 
Bursa-İzmir yolu üzerinde İhsaniye Mahallesi’nde Harran Kebap işletmecisi Ahmet Cengiz (41), işyerinin yanındaki atıl 4 dönümlük arsada sebze yetiştirmek istedi. Arsa sahibinden izin alan Cengiz, hemen kolları sıvadı. Çok katlı binaların arasındaki arsayı temizleyen Cengiz, ziraat mühendisi arkadaşının danışmanlığında arsaya domates, patlıcan, biber, salatalık ve Urfa biberi ekti. Şehrin en çok rağbet edilen bölgesinde bulunan ve piyasa değeri 10 milyon TL olan 4 dönümlük arsada yetiştirdiği patlıcanlarla kebap yapmaya başlayan Cengiz, müşterilerden büyük ilgi görmüş. Cengiz, şunları söyledi: “Müşterilerimiz yediği patlıcan ve sebzelerin farklı tatta olduğunu söylüyor. Bursa’nın en pahalı arsalarından birinde, çok sayıda apartmanların yapılabileceği bir arsada sebze yetiştirmemiz insanları şaşırtıyor. Tarladan kendi ellerimizle topladığımız patlıcanları gerekli işlemlerin ardından hemen kebap yapıp sofraya getiriyoruz. Bu da müşterilerin büyük beğenisini kazanıyor. Zaten etimizi de Kütahya ve Bursa’nın dağ ilçelerinde otlayan hayvanlardan özel olarak elde ediyoruz. Etteki titizliğimiz ve tarlada özel ilgiyle yetiştirdiğimiz sebzelerle buluşunca ortaya çok güzel lezzetler çıkıyor.”
 
TARLADAN SOFRAYA
 
Bursa’yı iyi bildiğini belirten Tahir Turhan isimli müşteri ise gördükleri karşısında bir hayli şaşırmış. Müteahhitlerin özel ilgi gösterdiği bir bölgedeki imara açık arsada sebze yetiştirilip kebap yapılmasının dikkat çekici olduğunu vurgulayan Turhan, “Gerçekten ilginç. Birçok insan o bölgede arsasının olmasını istiyor; ama burada çok katlı binalar yerine domates, biber yeşilleniyor. Tarladan toplanan sebzeler birkaç dakika içerisinde kebap ve salata olarak soframıza geliyor.” diye konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
02.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Milyonluk arsada kebap için patlıcan üretiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız