Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 

Yurtdışında büyüyen Kozat Biga, bu yıl ihracatını ikiye katlayacak

Üretiminin hepsini yurtdışına pazarlayan Kozat Biga, bu yıl ihracatını ikiye katlama hedefinde. Geçen yıl 2 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını kaydeden Genel Müdür Ejder Arslan, bu yılki hedeflerinin 4 milyon dolar olduğunu söyledi.


İSTANBUL - Biga Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 2005 yılından bu yana turşu, közlenmiş patlıcan, közlenmiş biber üretimi ve ihracatı ile faaliyetlerini yürüten Kozat Biga, yurtdışı satışlarına yönelik hedef büyüttü. Geçen yıl 2 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını belirten Kozat Biga Genel Müdürü Ejder Arslan, bu yılki hedeflerinin 4 milyon dolar olduğunu söyledi. Arslan, ayrıca bu yıl yurtiçi pazara girmek istediklerini de dile getirdi.

Ejder Arslan, firmanın 2 bin 300 metrekare kapalı alanda yaptığı üretiminin hepsini yurtdışına pazarladığını kaydetti. Özellikle ABD, Kanada, Avustralya ve İngiltere'ye satışları olduğunu ifade eden Arslan, toplamda 15 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Ürünlerinin hammaddelerini Biga ve yakın çevreden elde ettiklerini söyleyen Arslan, ürün gamı içinde farklı 7-8 çeşit turşu, bütün ve kesilmiş közlenmiş biber ve patlıcan bulunduğunu belirterek "Şirketimiz bünyesinde 25-30 kişi çalışıyor. Sezonda bu sayı 70-80 kişiye kadar çıkıyor. Şirketimizin pazarlama ayağını Yunanistan’da bulunan yetkililer oluşturuyor" dedi.

Yunanistan sermayeli bir şirket olduklarını söyleyen Arslan, bu yıl iç pazara girmek istediklerini ve farklı ürün gamı oluşturduklarını anlattı. Arslan, yurtiçi pazar için meze çeşitleri üretmeyi planladıklarını, bunun için makinelerin Yunanistan'dan hazır geldiğini söyledi. Yeni makine alımı ile üretime geçeceklerini anlatan Arslan, meze işinde sadece yurtiçi piyasasını düşündüklerini ifade etti. Sektördeki sıkıntıları değerlendiren Ejder Arslan, tarlalardan düşük kaliteli ürün çıkmasının yaşadıkları sorunların başını çektiğini söyledi. Yurtdışına gönderdikleri her ürünün kimin yetiştirdiğine, hangi tarladan çıktığına kadar kayıt sistemleri olduğunu belirten Arslan, "Devlet ilk başta KDV teşvikinde destek veriyor. Fakat şu anda fazla bir teşvik vermiyor. Yurtdışına çıkan konteynerlerden belirli periyotlarda evraklarımızla birlikte teşvik alıyoruz" şeklinde konuştu.

“Ürünlerimiz, gıda mühendislerinin kontrolü altında tutuluyor”

Yurtiçinde geçerli olan ISO 22000 ve özellikle yurtdışında geçerli olan BRC belgelerine ve üretim izinlerinin hepsine sahip olduklarını vurgulayan Arslan, şirketlerinin ‘kaliteli ürün’ prensibi ile üretim yaptığını aktardı. Ürünlerinin gıda mühendisleri tarafından ilk aşamadan son aşamaya kadar kontrol altında tutulduğuna işaret eden Arslan, ürünleri kimden alıp kime sattıklarına kadar kayıtlı bir data verisi bulunduğunu bildirdi. Şirketin 1929 yılında Yunanistan'da kurulduğunu ve zeytin, hazır yemek ve turşu gibi bir çok ürün gamına sahip olduğunu anlatan Ejder Arslan, dünya pazarında Vegontable markası ile yer aldıklarını söyledi.




kobiden.com

Ekleme Tarihi
05.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Gıda Sektörüne Yatırım Çağrısı, gıda, yatırım
Link: Yurtdışında büyüyen Kozat Biga, bu yıl ihracatını ikiye katlayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız