Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 


Patlıcan kurutma işi 500 hanenin geçim kaynağı

Aydın Nazilli'ye bağlı Yıldıztepe mahallesinde erkekler boş vakitlerini kahvehaneye gitmek yerine evlerinin önünde hanımlarıyla patlıcan oyarak değerlendiriyor.

Aydın Nazilli'ye bağlı Yıldıztepe mahallesinde erkekler boş vakitlerini kahvehaneye gitmek yerine evlerinin önünde hanımlarıyla patlıcan oyarak değerlendiriyor. Yıldıztepe mahallesi sakinlerinden 62 yaşındaki Nevzat Çiftçi, iş yaptıkları ihracat firmasının kapılarının önüne kadar getirdiği 500 kilogram ile 1 ton arasındaki patlıcanı 1 gün içerisinde oyup kurutulmaya hazır hale getirmek zorunda olduklarını anlattı. Bu kadar patlıcanı eşinin tek başına oyup hazırlamasının mümkün olmadığına değinen Çiftçi, hanımlara yardım ettiklerini belirtti. Mesut Kazancıoğlu da tek geçim kaynaklarının patlıcan oyma işi olduğunu belirterek, "Şu anda herhangi bir işte çalışmıyorum ve ailecek bu işle meşgulüz" dedi.

44 yaşındaki Mahmut Esin ise, "Hanıma baka baka ben de öğrenmeye çalıştım ve şu anda usta bir şekilde bu işi yapıyorum" derken, mahalle sakinlerinden İsmet Beden ise, "İlk başta işi bilmediğim için zorlandım. Ancak şu anda çok rahat bir şekilde yapıyorum" diye konuştu.

Mahallede işlenen patlıcanları kurutarak iç piyasaya sunmanın yanı sıra Avrupa ülkelerine ihraç eden firmanın müdürü Turgay Karaefe de, erkeklerin patlıcan oyma işinde ön plana çıktığını vurgulayarak, kahvehaneye gitmeyip boş zamanlarını bu şekilde aile ekonomilerine katkı sağlayarak değerlendirdiklerini kaydetti.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Patlıcan kurutma işi 500 hanenin geçim kaynağı
Link: Patlıcan kurutma işi 500 hanenin geçim kaynağı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız