Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 

TARIM ÜRÜNLERİNE YENİ DESTEK GELİYOR -DEVLET BAKANI ÇAĞLAYAN: ''BİBER VE PATLICAN ÜRETİCİLERİ, 'BİZİM BAŞIMIZ KEL Mİ?' DİYE SORUYORDU. 10-15 GÜNE KADAR ONLARA DA 50 DOLARLIK İHRACAT DESTEĞİ GELECEK'' 


ERDEMLİ (A.A) - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ''Biber ve patlıcan üreticileri, 'bizim başımız kel mi?' diye soruyordu. 10-15 güne kadar onlara da 50 dolarlık ihracat desteği gelecek'' dedi.

     Bakan Çağlayan, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Mersin'in Erdemli ilçesinde, bir düğün salonunda partililerle bir araya geldi.

     Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, iktidarda oldukları dönem içerisinde tarımdan sağlığa, eğitimden ticarete kadar hemen her alanda yakaladıkları başarıları anlattı.

     Yerli üreticinin sıkıntılarını aşmaları için her zaman ellerinden gelen desteği sağlamaya özen gösterdiklerini ifade eden Çağlayan, şöyle konuştu:

     ''Biliyorsunuz ki, narenciye ve domates üreticileri başta olmak üzere bazı tarımsal üretimlere ton başına ihracat desteği veriyorduk. Biber ve patlıcan üreticileri, 'Bizim başımız kel mi?' diye soruyordu. Biz de bu noktada arkadaşlarımızla çalışma başlattık. 10-15 güne kadar onlara da 50 dolarlık destek gelecek. Bizim isteğimiz, üreticimizin malı para etsin, cebi para dolsun, yüzü gülsün. Üreticinin sevinci, bizim sevincimiz. Üzüntüsü yine bizim üzüntümüz. Biz sizin için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.''

    

     -''GÜCÜMÜZÜ MİLLETTEN ALIYORUZ''-

    

     Bakan Çağlayan, buradaki toplantının ardından Akdeniz Mahallesindeki miting alanına gitti.

     Güzergahı boyunca Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından hazırlanan bir otomobildeki ''Onlar için bir kap yemek, bir kap su'' yazılarını görünce, aracını durdurarak, görevlinin yanına gelen Çağlayan, çalışmaları hakkında bilgi alarak, başarılar diledi.

     Çağlayan, otobüs üzerinden halka hitaben yaptığı konuşmada da, şunları söyledi:

     ''Siz bizim iktidar olduğumuz süre içerisinde batan bir banka duydunuz mu? Duyamazsınız. Yapmak isteyenlerin burnundan fitil fitil getiririz. Bizim kimseden korkumuz yok. Bu ülkede kimsenin yanlış yapmasına izin vermedik, vermeyiz de. Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Sizin desteğiniz olduğu sürece, sizin hakkınızı kimseye yedirmeyiz.''

     Bazı siyasi partilerin halkın iktidarını hazmedemediklerini anlatan Çağlayan, ''Partimizi kapatmaya çalıştılar. Ama havalarını aldılar. Zannettiler ki, Türkiye'de eski başbakanlar gibi olacak. Birisi 'höt' dediği zaman, şapkasını alıp kaçacak. Ama bizim aslan gibi başbakanımız var. Siz bize destek verdiğiniz sürece, kimse bizi bir adım geriye götüremez. Artık Recep Tayyip Erdoğan dünya lideri oldu. Ne mutlu bize ki, Erdoğan gibi bir başbakanımız var'' şeklinde konuştu. 

Ekleme Tarihi
09.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tarım ürünlerine yeni destek geliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız