Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 

Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Tebliği

Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, "Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Tebliği"nin 1 Haziran'da yürürlüğe girdiğini belirterek, desteklemeden faydalanacak çiftçilerin başvurularını 30 Temmuz'a kadar yapması gerektiğini bildirdi.


Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında bireysel sulama makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi hakkındaki tebliğin 1 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Tebliğ hakkında bilgi veren Aslan, zor şartlarda çalışan üreticilerin işini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir seviyeye getirebilmek için bireysel sulama makine ve ekipman satın alımlarının desteklenmesine ilişkin usul ve esasların belirlendiğini kaydetti.

Tebliğ ile tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasının amaçlandığını ifade eden Aslan, başvuruların 30 Temmuz'da sona ereceğini belirtti.

Tarla içi damla sulama, yağmurlama sulama, mikro yağmurlama sulama ve güneş enerjili sulama sistemleri kurulmasının, lineer, center pivot ve tamburlu sistem yağmurlama sulama makineleri alınmasının tebliği kapsamında desteklendiğini kaydeden Aslan, kabul edilen projelere, hibeye esas mal alım tutarlarının KDV hariç yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verildiğini belirterek, "Referans fiyatlar içinde kalmak şartıyla, hibeye esas mal alım tutarı, gerçek kişiler için 100 bin lira, tüzel kişiler için 200 bin lirayı geçmez. Mal alım bedellerinin, bu miktarları aşması durumunda ise aşan kısım, başvuru sahibi tarafından ayni katkı olarak karşılanır. Detaylı bilgi, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube müdürlüğümüz ve ilçe müdürlüklerimizden alınabilir" ifadesini kullandı.

Aslan, tebliğ ve uygulama rehberinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının www.tarimreformu.gov.tr ve Sivas İl Müdürlüğünün www.sivastarim.gov.tr internet adresinde yayınlandığını kaydetti. - Sivas
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Tebliği
Link: Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Tebliği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız