Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 


Şereflikoçhisar’ın ünlü Hacıbekir kavunu tescilleniyor

Kavun üretiminde Türkiye’de ilk sırayı alan Ankara’da Kazan kavunun ardından Şereflikoçhisar’da da Hacıbekir kavununun markalaşması yolunda önemli bir adım atıldı.

Kavun üretiminde Türkiye’de ilk sırayı alan Ankara’nın ilçeleri birer birer kavunlarını tescilletiyor. Kazan kavunun ardından Şereflikoçhisar’da da Hacıbekir kavununun markalaşması yolunda önemli bir adım atıldı.

Uzun yıllardır bölgede üretilen ve ismini de ilk üreticisinden alan Hacıbekir kavunu Ankara Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen “Ankara’nın Güneydoğusu Yöresel Marka Ürünlerle Kalkınıyor” adlı proje kapsamında coğrafi işaret sisteminde “Menşe adı” belgesiyle adını duyuracak.

Kalın kabuklu olması nedeniyle oldukça uzun raf ömrüne sahip Hacıbekir kavununun sanal ortamda satışı gerçekleştirilecek, İzmir’de düzenlenecek tarım fuarı ve Hollanda’daki organik tarım fuarında tanıtıcı stantlar açılacak, ulusal ve uluslararası fuarlara üreticilere yönelik teknik geziler düzenlenecek. Ayrıca kavunların kış boyunca saklanacağı bir soğuk hava deposunun da kurularak, mart ayına kadar piyasaya sürülmesi ve böylece üreticilerin daha fazla kazanç elde etmeleri amaçlanıyor.

Şereflikoçhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şenol Görgülü, ilçede yapılan kavun tarımı ile ilgili bilgi verirken Hacıbekir kavunun özelliklerini de anlattı.

Kendi yetiştirdiği kavunları E90 karayolu kenarında satışa sunan Muharrem Yiğit ise Türkiye’nin güneyine giden kişilere satış yaptığını belirterek, tatilcilerin en çok Hacıbekir kavununu beğendiğini ve bu kavunu aldığını söyledi.

Proje sorumlusu ve Tar-Gel personeli Ziraat Mühendisi Yavuz Ekici, Anadolu Doğa ve Kültür Koruma Ekolojik Ziraat Üretim Pazarlama ve İşletme Kooperatifiile ortaklaşa yürütülen ve Ankara Kalkınma Ajansı’nca kabul edilen 430 bin TL bedelli proje ile Hacıbekir kavununu ulusal ve uluslararası ölçekteki pazarlarda sergileyerek dünyaya tanıtmayı ve çiftçilerin kar paylarını artırmayı amaçladıklarını kaydetti. 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
14.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Şereflikoçhisar’ın ünlü Hacıbekir kavunu tescilleniyor
Link: Şereflikoçhisar’ın ünlü Hacıbekir kavunu tescilleniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız