Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 


Bayburt’ta Karpuz Ve Kavun Hasadı Yüz Güldürüyor

BAYBURT (İHA) - Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ömer Şentürk ile birlikte Bayburt’taki karpuz üreticilerini ziyaret etti.

Merkeze ilçeye bağlı Çamlıkoz köyündeki karpuz ve kavun üreticileri Muhammet İkbal Arduç ve Naci Arduç' u ziyaret eden İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, 2013 yılında Bayburt İl Özel İdaresinin katkıları ile uygulanan Sebzeciliği Geliştirme Projesi kapsamında, Aslandede, Adabaşı, Çamlıkoz, Taşburun ve Karşıgeçit köylerindeki çiftçilerimize 5 bin 200 adet karpuz ve kavun fidesi verilerek, toplam 60 dekarlık alanda karpuz ve kavun üretimi yapıldığını söyledi.

İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, “İlimizin özellikle Kuzey Doğu kısmında yer alan Aşağı Çoruh Vadisinde; iklim mikro klima özelliği göstermekte olup, domates, salatalık, biber patlıcan gibi birçok sebze türünün yetişmesine imkân sağlamaktadır. İlimizin bulunduğu coğrafyada sebze ve meyve yetiştiriciliğinde vejetasyon ülkemizin diğer bölgelerine göre geç başlamakta ve birçok üründe hasat pazarda bu ürünler bittikten sonra yapılmaktadır. Bu durum üretilen ürünlerin pazarlamasını kolaylaştırmakta ve daha yüksek fiyatlara alıcı bulmasına vesile olmaktadır. İlimizde bu doğrultuda son yıllarda ağırlık verdiğimiz karpuz ve kavun yetiştiriciliğinde önemli bir potansiyel yakalanmış olup, dekara ortalama 3-5 ton ürün alınabilmektedir. İçinde bulunduğumuz dönemde ilimizde karpuz ve kavun hasadı devam etmekte olup 2013 yılında, İl genelinde 180 - 300 ton karpuz ve kavun üretimi gerçekleştirilmiştir” dedi.
 
Önümüzdeki yıllarda da kavun ve karpuz yetiştiriciliğine destek vereceğini söyleyen İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, “Bayburt’ta ekonomik olarak yetiştirilebilirliğe sahip yeni ürün çeşitleri üzerine demonstrasyon çalışmaları yaparak, üreticilere gelir sağlayacak yeni çeşitlerin çiftçiler tarafından benimsenmesini sağlayacaklarını söyledi.
 
 

Ekleme Tarihi
30.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Karpuz Ve Kavun Hasadı, Bayburt, hasat, kavun, karpuz, Abdulkadir Karabulut
Link: Karpuz Ve Kavun Hasadı Yüz Güldürüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız