Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 


Malatya’nın En Güzel Kavunu Seçildi

MALATYA (İHA) - Malatya’nın Arguvan ilçesinde En Güzel Kavun Yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye giren üreticiler ödüllendirildi.

Arguvan ilçesinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün organize ettiği, 28 üreticinin katıldığı ‘En Güzel Kavun Yarışması’ Arguvan Kaymakamlık Konferans Salonu’nda yapıldı.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay, “Arguvan’a bağlı 45 köyümüz var. Bu köylerimizin hemen hemen hepsinde kavun üretimi yapılmaktadır. İlçemizin gelir kaynağının büyük bir kısmını tarım ve hayvancılık oluşturmaktadır. İlçemizle özdeşleşen kavunu tüm Türkiye’ye tanıtmak için büyük emek sarf etmeliyiz. Zaten Arguvan kavununu bilen büyük illerimiz yoğun rağbet göstermektedirler. Bu organizasyonun ve yarışmanın önümüzdeki yıllarda da devam edeceği temennisi ile emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ise şunları söyledi:

“Malatya her ne kadar kayısı ile anılsa da Arguvan kavunuyla, Yeşilyurt kirazıyla, Doğanşehir elmasıyla, Arapgir üzümüyle Malatya tarımına değer katıyor. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz En Güzel Kavun Yarışması vasıtasıyla Arguvan kavununun daha farklı bölgelerde tanıtılmasına vesile olmak görevlerimizdendir. İlçemizin kıraç tarlalarda yetiştirilen bu kadar sulu ve aromalı kavununun pazarlama konusunda sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Yapmamız gerekenleri ilgili arkadaşlarla bir araya gelerek çözüm üretmeye çalışacağız. Üreticilerimizin tarım ve hayvancılık konularında her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından 28 üreticinin katılımıyla gerçekleşen yarışmada en iyi kavunu seçmek için jüri değerlendirmesine geçildi. Jüride, başkan olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Şube Müdürü İbrahim Özer, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Hayat Çiçek ve Seracettin Boran ile Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Nihat Özkan görev aldı.

Değerlendirme sonucunda Bahçeli Köyü’nden Hüseyin Alp birinci, yine aynı köyden İbrahim Alp ikinci, Karahöyük Köyü’nden Elif Kılıçaslan ise üçüncü oldu. Dereceye giren üreticiler altınla ödüllendirildi.

Düzenlenen programa, Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay, Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, Arguvan Belediye Başkan Vekili Ali Hüseyin Doğan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Turan Karaca, Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürü Yaşar Zengin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Askar Ekici, Ziraat Odası Başkanı Kudret Kılıç ve üreticiler katıldı.
 
 

Ekleme Tarihi
19.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Malatya, En Güzel Kavun, Seçildi, kavun
Link: Malatya’nın En Güzel Kavunu Seçildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız