Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
iran karpuzu 


Karpuzda büyük tehlike
 
Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, İran'dan kaçak getirilen karpuzların, piyasada "Adana karpuzu" diye satıldığını bildirdi.

Adana'da karpuz hasadının mayıs ayının ortasını bulduğunu belirten Girmen, özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde satılmaya başlanan karpuzların etiketinde 'Adana karpuzudur' şeklinde yazıların yer aldığını vurguladı.

Tüketicilerden bunlara inanmamasını isteyen Girmen, "İran'dan kaçak getirilen karpuz, piyasada 'Adana karpuzu' diye satılıyor. Vatandaşlarımız üzerinde 'Adana karpuzu' yazan bu ürünlere itibar etmesin ve kesinlikle tüketmesin" diye konuştu.

Piyasadaki karpuzların denetim mekanizmasından geçmediğini öne süren Girmen, şöyle konuştu:

"Bu ürünler İran ve bölgesinde yetiştirilip, çeşitli yöntemlerle ülkemize kaçak yollardan sokuluyor. Bu ürün nasıl üretildi, hangi koşullarda üretildi, içinde ne tür hormon ve ilaç kalıntıları var bilmiyoruz. Denetlenmediği için rahatlıkla satılabiliyor. Oysa Türkiye'de karpuz hasadı ilk Adana'da başlar ancak bölgemizde hasat henüz başlamadı."

Yetkililerden Adana karpuzu diye satılan ürünlerin denetlemesini talep eden Girmen, bu ürünlerin ülkeye yasa dışı yollardan girişinin engellenmesi gerektiğini aksi takdirde halkın sağlığının tehlike altında kalabileceğini savundu.

Karpuzun bu yıl pahalı satılacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığını vurgulayan Girmen, "Bazı bölgelerde karpuz ekilen alanları dolu vurdu. Ciddi zarar var ancak telafi edilemeyecek düzeyde değil. Zarar, aktarıldığı gibi fiyatlara yansıyacak kadar değil" şeklinde konuştu.



 
 


 
 

Ekleme Tarihi
28.04.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Karpuzda, büyük tehlike, karpuz
Link: Karpuzda büyük tehlike




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız