Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
Ereğli 

EREĞLİ'DE SİYAH HAVUÇ ÜRETİCİLERİ BİR ARAYA GELDİ

KONYA (İHA) - Konya'nın Ereğli ilçesinde siyah havuç üreticilerinin pazar sorunlarını çözmek ve hibe desteklemelerinden yüksek oranda yararlanabilmek adına bir “Havuç Üreticileri Birliği” kurulmasının temelleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantı ile atıldı.


İlçe Müdürü Özkan Özgüven'in çabalarıyla bir araya gelen siyan havuç üreticileri en az 16 üye ile kurulacak birliğin yol haritasını belirledi. Toplantıya Özgüven'in yanı sıra İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Tarık Aldemir ve Orhan Soylu, Sazgeçit Belde Belediye Başkanı Bülent Ersüllü, Kuzukuyu ve Beyören muhtarları ve çok sayıda havuç üreticisi katıldı. Toplantıda üreticilere seslenen İlçe Müdürü Özkan Özgüven, “Gerek burada bulunan üreticilerimiz, gerekse de burada bulunmayıp bu işe gönül vermiş olan havuç üreticilerimizin katılımıyla bir üretici birliği kurulması bu sektörün Ereğli'de daha ileri gidebilmesi ve Türkiye'de söz sahibi olması için olmazsa olmazımızdır. Herkesin taşın altına elini sokma zamanı çoktan gelmiştir. Daha önce kurulan birliğin işlevselliğini kaybetmesi ve fesholması neticesinde bu yeni birliğin kurulması ve işlevsel hale getirilmesi zarureti doğmuştur. Bakanlığımızın ve MEVKA'nın üreticilere sağlamış olduğu hibe desteklemelerinden maksimum düzeyde faydalanabilmek için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Başta Milletvekilimiz Cem Zorlu ve Kaymakamımız Hasan Bağcı, birlik kurulması ve yeni projelerin üretilmesi konusu üzerinde büyük hassasiyet gösteriyorlar. İlçe Müdürlüğü olarak biz de üzerimize düşenleri yapıyor ve sizleri sık sık bir araya getiriyor, yön belirliyoruz. Bunların yanı sıra kurulacak birliğe teknik destek vererek katkıda bulunabiliriz” dedi.

Toplantıya katılan Sazgeçit Belediye Başkanı Bülent Ersüllü ve üreticilerin ortak görüşü alınarak toplantıda hazır bulunanlar arasından kurulacak birliğin üyelerinin tespit edilmesi görüşü benimsenerek gerekli işlemlerin başlatılması kararıyla toplantı sona erdi.

Ekleme Tarihi
14.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ereğli, Siyah Havuç Üreticileri Bir Araya Geldi, konya
Link: Ereğli'de Siyah Havuç Üreticileri Bir Araya Geldi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız