Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 

Şehrin göbeğindeki 17 milyon liralık imarlı arsada isot yetiştirip kebap yapıyor

BURSA (CİHAN)- Kebap salonu işletmecisi Ahmet Cengiz, Türkiye’nin dördüncü büyük şehri Bursa’da, tam 17 milyon lira değer biçilen şehrin en değerli semtindeki 4 dönümlük imarlı arsada patlıcan, domates, isot yetiştirip kebap yapıyor.

İşletmenin hemen yanındaki alanda ziraat mühendisi danışmanlığında üretilen domates, isot, patlıcan, mutfakta kebap olup müşteri önüne geliyor. Müteahhitlerin peşinden koştuğu arsanın hastane, rezidans ve otel yapılmaya müsait olması müşterileri bir hayli şaşırtıyor.

Bursa-İzmir yolu üzerinde İhsaniye Mahallesi'nde faaliyet gösteren Harran Kebap Salonu işletmecisi Ahmet Cengiz (41), iş yerinin yanında yıllardır boş bırakılan 4 dönümlük arsada sebze yetiştirmek için kolları sıvadı. Arsa sahibinden izin alan Ahmet Cengiz, şehrin en değerli semtinde, çok katlı binaların arasındaki arsayı önce temizledi, sonra ziraat mühendisi danışmanlığında organik domates, patlıcan, biber dikti. Şehrin en çok rağbet edilen bölgesinde bulunan ve piyasa değeri 17 milyon TL olan 4 dönümlük arsada yetiştirdiği sebzelerle kebap yapmaya başlayan Cengiz, hem yoldan geçen vatandaşların hem de işletmeye gelen müşterilerin dikkatini çekmiş.

Ahmet Cengiz, "Dört yıldır işletmemizde kullandığımız tüm ürünlerini burada yetiştiriyoruz. Şanlıurfamız’la bütünleşmiş isotumuzu, patlıcan, domates, carliston ve yağ biberini yetiştiriyoruz. Yaz aylarında tükettiğimiz tüm ürünleri burada yetiştiriyoruz. Ticari imarlı arsaya biçilen değer tam 17 milyon lira. Gerçekten gören herkes hayran kalıyor. Hem müşterilerimiz hem de yoldan geçen vatandaşlar, daha önce hiç tarla görmemiş çocuklarına, bahçemizi gezdiriyor. Ticari imarlı olduğu için otel,rezidans, hastaneye müsait. Her şey yapılabilir ama biz arsa sahibinden aldığımız izinle sebze yetiştiriyoruz. Müşterilerimiz yediği patlıcan ve sebzelerin farklı tatta olduğunu söylüyor. Bursa'nın en pahalı arsalarından birinde, milyonlarca liralık otel, hastane veya rezidans yapılabilecek bir arsada sebze yetiştirmemiz insanları bir hayli şaşırtıyor. Tarladan kendi ellerimizle topladığımız patlıcanları gerekli işlemlerin ardından hemen kebap yapıp sofraya getiriyoruz. İsotumuzun tohumunu da özel olarak Şanlıurfa’dan getirtiyoruz." diye konuştu.

İşletmeye gelen müşteriler de organik bahçe karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Müşteriler, "Bursa’da yaşayan binlerce insan ‘O bölgede 100 metre kare arsam olsun’ derken 4 dönümlük imarlı arsada kebapçı, sadece kebap için sebze yetiştiriyor." diyor. CİHAN

Ekleme Tarihi
08.09.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: isot,organik,sebze,kebap
Link: Şehrin göbeğindeki 17 milyon liralık imarlı arsada isot yetiştirip ....




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız