Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 


Yalova'nın marka değeri: 'Yalova bademi'

Çiftlikköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hayrullah Sarıhan, "Yalova bademi" diye bilinen salatalık çeşidinin bir marka olduğunu belirterek, "Yalova'nın salatası bir marka” dedi.

Başka yerlerde de salatalık yetiştirildiğini ancak burada üretilen salatalığın tadıyla aynı olmadığını ifade eden Sarıhan, ildeki salatalık üretiminin 3'te 1'inin ilçelerinde gerçekleştiğini söyledi.

İlçede 10 dönüm kapalı alanda yılda 5 milyon fide ekimi yapıldığını, Yalova'da yıllık ortalama 20 bin ton salatalık üretimleri olduğunu bildiren Sarıhan, "Senede 2 kere ekim yapıyoruz. Bu üretimin 6-7 bin tonu Çiftlikköy bölgemizden yapılıyor" diye konuştu.

Ürünlerini çevre iller başta olmak üzere daha çok İstanbul'a pazarladıklarını belirten Sarıhan, başka illerde üretilen salatalıkların ''Yalova bademi" adıyla satışa sunulmaya başladığını kaydetti. Yalova'da üretilen salatalığın tadının daha lezzetli olduğunu savunan Sarıhan,
 
Yalova'da üretilen hıyarın, Akdeniz'de, Ege'de üretilenden farklı olduğunu kaydetti. Sarıhan, küçük bademin ilk olarak Antalya'da yetiştirildiğini ancak Yalova'da üretilen hıyarın tadının farklı olduğunu söyledi.

Marmara Bölgesi’nin ikliminin farklı olmasından dolayı üretimde bazı zorluklar yaşadıklarını ve yazın en büyük sıkıntılarının su olduğunu dile getiren Sarıhan, “Yeraltı sularımız yüzeyde 5-6 metrede. Yer altı suları azaldığında tuz oranı yükseliyor. Ürünümüzün tuzluluğa karşı dayanıklılığı olmadığı için sıkıntı yaşıyoruz.” Dedi.

Bulundukları alanın yeterli büyüklükte olmadığını aktaran Sarıhan, üretimin artırılması yönünde sıkıntı yaşadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çiftlikköy'de bin dönüm alan Çiçekçilik OSB için kamulaştırılıyor. Biz üreticiler olarak Çiçekçilik OSB gibi, 300 dönümlük bir yerin bize verilmesini istiyoruz. Üretim kaliteli ve daha modern olur, marka değeri artar. Yılın 4 ayında üretim yapıyoruz bu 6 aya çıkabilir."
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Yalova, marka değeri, Yalova bademi, salatalık,
Link: Yalova'nın marka değeri: 'Yalova bademi'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız