Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
Başören Köyü 

Başören Köyü'nde Salatalık Festivali düzenlendi

Ceyhan Kaymakamlığı, Belediyesi, Ziraat Odası ve Başören Muhtarlığı'nın katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen festivale vatandaşlar da ilgi gösterdi. Köy meydanında gerçekleştirilen festivale, Adana Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Ceyhan Belediye Başkan Vekili Erdoğan Taymaz, İlçe Tarım Müdürü Amir Sarı, Müftü Halil İbrahim Şekerci, Adana Sosyal Hizmetler Vakfı Müdürü Nurettin İlhan ve köylüler katıldı.


Başören Köyü Muhtarı Ahmet Yaraş, köylünün yüzde 50'sinin geçimini salatalık üretiminde elde ettiğini belirterek, festivali yapmaktaki amaçlarının Karaköy salatalığını Türkiye’ye tanıtmak olduğunu söyledi.

Organik olarak ürettikleri salatalığın Adana başta olma üzere Ankara, İstanbul, İzmir Mersin, Gaziantep, Osmaniye Hatay ve Kahramanmaraş gibi büyük illerden alıcı bulduğunu belirten Muhtar Ahmet Yaraş, "Ürettiğimiz salatalık doğal ve hormonsuz olduğu için pazar sıkıntımız olmuyor. Yetkililerden, salatalığın sağlığımıza faydaları konulu paneller düzenlemelerini istiyoruz." diye konuştu.

Köylüler tarafından misafirlere salatalığın ikram edildiği festivalde, halk ozanlarından, Osman Akçay, Hakkı Tanrıkulu, Abidin Kaya ve Alperen Kaya’nın söylemiş olduğu türküler beğeni topladı. Yerel sanatçı Esen Şifa Kandemir’in vermiş olduğunu konserle festival sona erdi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
14.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Başören Köyü'nde Salatalık Festivali düzenlendi
Link: Başören Köyü'nde Salatalık Festivali düzenlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız