Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 

 Pankobirlik ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkam Recep Konuk, dünyanın en büyük kurulu hazır yemek zinciri olan Mc Donald’s’ın çevre ülkelerde de Konya Şeker’e ait dondurulmuş patates ürünlerini kullanacağını bildirdi.

 Mc Donald’s’ın Türkiye’deki restoranlarında Seydibey Entegre Üretim Tesisleri’nin ürünlerinin kullanıldığını belirten Konuk, Türkiye’nin en büyük kurulu üretim kapasitesine sahip olan tesislerin Türkiye’deki pazar payının % 25 olduğunu söyledi. Tesislerde, patates ve soğandan üretilebilecek bütün ürünlerin işlenerek piyasaya sunulduğunu vurgulayan Konuk, dondurulmuş ürünlerin yanı sıra patates ve mısır cipsi üretimine de başlayacaklarını açıkladı. Konuk, “İlerleyen günlerde patates mısır cipsi ve sebze meyve kurutma tesislerimizde bu çatı altında yerini alacak” dedi.
 
Ham madde üretiminden başlayarak satış ve pazarlama faaliyetleri de dâhil olmak üzere bütün aşamaları çok sıkı takip ettiklerini belirten Konuk, şöyle devam etti: 
 
“Ortadoğu ve Balkan ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerine ihracat çalışmalarımız devam ediyor. Dünyanın en büyük kurulu yemek zinciri olan Mc Donald’s için ürettiğimiz ürünleri yurt dışına da göndereceğiz. Artık çevre ülkelerdeki Mc Donald’s restoranlarında da Konya Şeker’in patatesi servis edilecek. Sektördeki teknolojik ve know-how liderliğimizi, sektöre yön vermek için kullanıyor ve büyük bir ivmeyle ilerliyoruz. 2011 yılı başında en son teknolojilere sahip Yan Ürünler İleri İşlem hatlarımız da devreye girdi.”
 
Türkiye’nin en büyük dondurulmuş ürün depolama kapasitesine sahip olduklarını dile getiren Konuk, 10 bin ton ham madde depolanacak olan doğal depolama tesislerinin inşaatının da devam ettiğini sözlerine ekledi. 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: MC Donald’s’ın patatesi Konya’dan




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız