Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 

MERSİN (İHA) - Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesi yeni bir soğuk hava deposuna kavuştu.

İş adamlarından komisyoncu Durhasan Çevik, Atayurt beldesine 150 ton kapasiteli soğuk hava deposu yaptırdı. Yaptırılan soğuk hava deposu hizmete açıldı. Açılışta Kur-an'ı Kerim okundu ve açılışa katılan davetlilere kavurma, pilav ve ayran ikram edildi.

İşadamı Durhasan Çevik, yaptığı açıklamada, Atayurt'un bölgenin ürünlerinin toplanma merkezi olduğunu ve gelen ürünlerin paketlenerek yurt içine ve yurt dışına gönderildiğini söyledi. Çevik, "Beldemizde birçok soğuk hava deposu var. Bizde ürünlerimizi gerek yurt içine gerekse yurt dışına günlük taze olarak göndermek amacıyla sağlayabileceğimiz bu tesisi kurduk. Tesisimiz tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün de, yörede soğuk hava depoları sayısının her geçen gün arttığına dikkati çekerek, bu önemli yatırımı yapan Durhasan Çevik'i kutladığını söyledi.

Soğuk hava depoları sayısının artmasının ürünlerin yurt içi ve yurt dışına pazarlanmasında kolaylık sağlamasının yanında önemli bir de istihdam sağlayacağını belirten Gün, "Yeni açılan bu tesiste de çok sayıda insan çalışacağı için iş imkanı sunulmuş oldu. Bu tür yatırımlar yöremizde tarımın gelişmesine de büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Açılış törenine Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Doğan ve yönetim kurulu üyeleri, Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, Göksu Sulama Birliği ile Ziraat Odası Meclis Başkanı Durhasan Akarca, Atayurt halindeki komisyoncular ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

Ekleme Tarihi
26.04.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Silifkeye 150 ton kapasiteli soğuk hava deposu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız