Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 


Türk Yaş Meyve Sebze Ürünleri Şili Yolunda

ANTALYA (İHA) - Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı Bahar yaptığı yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı'nca desteklenen "İhracata Yönelik Üretimde Kalite ve Standardın Geliştirilmesi" projesi kapsamında katılımcı firmalardan oluşan bir heyet ile 15-19 Mart tarihleri arasında Şili’ye bir “Yurt Dışı Pazarlama Programı” gerçekleştirileceğini bildirdi.
 
Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı Bahar açıklamasında, Güney yarım kürenin bir numaralı taze meyve ihracatçısı olan Şili’de meyve sektörünün ülke ekonomisinin üçüncü en önemli sektörü olduğunu belirterek, istihdam ve yatırımda ülke ekonomisinin büyümesine en büyük katkıyı sağladığını ifade etti. Bahar açıklamasında şunları kaydetti:
 
"Yaş meyve sebze sektöründe en önemli küresel oyunculardan birisi olan Şili’ye düzenlenecek heyet programı dahilinde süpermarketlere gerçekleştirilecek inceleme gezilerinin yanı sıra üretim alanları ile önemli ihracatçı ve ithalatçıların tesislerine de ziyaretler yapılacaktır. Ayrıca, Şili’nin ana limanı Valparaiso Limanına da bir gezi gerçekleştirilecektir. Heyet vesilesiyle, Şili’nin sektörel yapısı yerinde gözlenerek ülkemiz yaş meyve sebze sektörüne uyarlanabilecek hususlar tespit edilecek, birbirinin tersi dönemlerde üretim yapan Şili ile ülkemiz yaş meyve sebze sektörlerinde işbirliği olanakları ve karşılıklı yatırım ortamı değerlendirilecektir."
 
BİR SOKAĞA “ANTALYA” ADI VERİLECEK
 
Şili’nin Türkiye’ye yaş meyve sebze ihracatının 22 milyon dolar olduğunu, Türkiye’nin Şili’ye ihracatı bulunmadığını bildiren Bahar, açıklamasında şu sözlere yer verdi:
 
"Ülkeye Antalya İhracatçılar Birliği olarak gerçekleştireceğimiz heyet ile Şili’de sektörün üretiminin azaldığı dönemsel boşlukların Türk ürünleri ile tamamlanabilmesi ve ülkemiz yaş meyve sebze sektörünün uluslararası ölçekte rekabet edebilirliğinin artırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca, Şili’ye gerçekleştireceğimiz heyet vesilesiyle Santiago’da bir sokağa 'Antalya' isminin verilmesi gündemdedir ki, bu durum ülkemizin ve bölgemizin tanınırlığını artırmak adına oldukça önemli bir husustur. Oldukça verimli geçmesini planladığımız heyet dönüşünde ülkemiz yaş meyve sebze sektörünün pazar yelpazesine yeni bir pazarı, Şili’yi de dahil ederek, kaliteli Türk ürünlerini Şilili tüketicilere de sunmasını hedefliyoruz."
 
 
 

Ekleme Tarihi
15.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Türk Yaş Meyve Sebze Ürünleri, Şili Yolunda, meyve, sebze, ihracat
Link: Türk Yaş Meyve Sebze Ürünleri Şili Yolunda




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız