Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  GÜNLÜK » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Sanat tarihçisiydi şekerci oldu

Alexandra Masis Kavacık'ta açtığı The Lolishop isimli atölyesinde hem küçüklere hem de büyüklere şeker yapıyor


Tasarım harikası olan bu şekerlere isim yazılıyor, içerisine şekiller yapılıyor. Pamuk şekerli, kavunlu, damla sakızlı, tarçınlı, şeftalili gibi birçok çeşidi olan bu şekerlerin tadına da tasarımına da bayılacaksınız.

Belçika’daki şekerciye hayran olmuş

Alexandra Masis Eskidji Müzayede’nin sahibi Dikran Masis’in ilk evliliğinden olan kızı. Annesi İngiliz. Aile şirketinde çalışmak üzere İngiltere- Manchester’da sanat tarihi eğitimi görmüş. Bir süre Türkiye’de babasının işinde çalışmış. Ardından Viyana’ya gitmiş. Orada da yine aile işleriyle ilgilenmiş. Aile şirketinden ayrılması ise tamamen tesadüf olmuş. Alexandra Masis, Belçika’da yaşayan bir arkadaşını ziyarete gitmiş. Arkadaşı doğum yapacakmış. Ona orijinal bir hediye almak için mağaza mağaza gezinirken bir şekerci dükkanı ilgisini çekmiş.

Şekercide, üzerinde ‘It’s a boy’ (Erkek çocuk) yazılı rengarenk şekerler satılıyormuş. Şekerlerin tadına da tasarımına da hayran kalmış. Türkiye’de de düğün, doğum ve özel günlere tasarım şekerler yapabileceğini düşünmüş. Temelli Türkiye’ye dönme kararı almış. Aklındaki projeyi bir an önce hayata geçirmek istemiş.

Elleriyle yapıyor

Yumurta bile kıramadığını söyleyen Alexandra Masis şekerciliği ehlinden öğrenmek için, Belçikalı bir şeker ustasıyla anlaşmış. Usta, Türkiye’ye gelip Alexandra’ya tasarım şekerin inceliklerini öğretmiş. Ardından Türk damak tadına uygun, geleneksel akide şekerinden farklı reçeteler hazırlamak istemiş. Bir gıda mühendisiyle de şekerin lezzetli, farklı tatları için çalışmışlar. Alexandra Masis sonunda kendi markası ‘The Lolishop’u yaratmış. Alexandra Masis, siparişleri Kavacık’taki atölyesinde yapıyor.

The Lolishop herkesin gözü önünde, her an çat kapı uğrayabileceğiniz bir atölye değil. Siparişler genelde internet üzerinden veya telefon yoluyla verildiği için büyük kolaylık sağlıyor. İnternetteki fotoğraflardan şekerinizi beğeniyor ya da telefonda hayalinizdeki şeker konseptini Alexandra Masis’a anlatıyorsunuz. 60 ve 120 gramlık poşetlerde, 100 ve 200 gramlık kavanozlarda verilen şekerlerin ambalajları da istediğiniz konsepte göre tasarlanıyor. Siz neredeyseniz siparişiniz kargo yoluyla size gönderiliyor. Alexandra Masis, böylece Türkiye’nin her bölgesiyle çalışabildiklerini söylüyor.
Rengine, tadına ve tasarımına siz karar veriyorsunuz

The Lolishop’ta çeşit çeşit şeker yapılıyor. Bastonlar, lolipoplar ve ağıza atmalık loliler... The Lolishop’un en revaçta olan şekerleri ‘loliler’. Bu şekerlerin renginden motifine, yazısından aromasına kadar müşteri karar verebiliyor. Doğumgünü, nişan, düğün, sünnet, baby shower, yıldönümü ve kurumsal kutlamalar için tercih ediliyor. Örneğin sevgilinize ‘I love You’ yazan, arkadaşınıza şans getireceğini düşündüğünüz dört yapraklı gonca motifli şekerler yaptırabiliyorsunuz. The Lolishop’taki şekerlerin tadını da başka yerde bulamazsınız. Alexandra Masis Türk damak tadına uygun binlerce lezzet tasarlamış. Damla sakız, tarçın, pamuk şeker, kavun, karadut aromalardan sadece birkaçı... Bu arada The Lolishop’ta şekerin yapım aşamasını izledim. Müthiş meşakkatli bir iş. Şeker hamuru hazırlandığı zaman bekletmeye gelmiyor.

Nemden, havanın derecesinden etkileniyor. Durmaksızın şekeri farklı bir teknikle yoğurmak gerekiyor. Alexandra Masis kimi zaman beş saat tezgahın başından ayrılamadığını sürekli şekeri yoğurmak durumunda olduğunu söylüyor. Eğer tasarım şeker yaptırmak istiyorsanız, siparişinizi en az iki hafta önce vermeniz gerekiyor. Tasarım yaptırmayacaksanız işiniz kolay, www.thelolishop.com.tr’den dilediğiniz şekeri beğenebilir, sipariş verdiğiniz en kısa zamanda şekerlerin tadına bakabilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Sanat tarihçisiydi şekerci oldu
Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız