Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  GÜNLÜK » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Yasak lezzetler

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar’da nesli tükenmekte olan birçok hayvan, restoranlarda müşterilerin tabaklarını süslüyor.


Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar’da yenen hayvanlar arasında maymun, su samuru hatta ayı bile var.

Budizm'in önemli ziyaret yerlerinden olan Myanmar'daki “Altın Kaya“ Budist tapınağını ziyaret edenler farklı lezzetlerin tadına da bakıyor.

Tapınak çevresindeki bazı restoranlar öğle ya da akşam yemeklerinde müşterilerine nesli tükenmekte olan vahşi hayvanlardan yapılan yemekler sunuyor.

Yenen hayvanlar arasında maymun, yılan ve su samurunun yanı sıra oklu kirpi, bir yaban kedisi türü olan balıkçı kedi, Malaya ayısı, 'havlayan geyik' olarak da anılan Munçak bulunuyor.

İspanya Kralı'nın fil avında kalçasını kırmasının ardından fil avının meşruluğu tartışılmaya başlandı. Afrika'da fil avına yasal olarak izin veriliyor.

Alman basın ajansı dpa'ya konuşan restoran sahibi Shan Lay, “Kızarmış, haşlanmış. füme olarak ya da lezzetli bir köri sos eşliğinde sunuyoruz. Küçük porsiyon 5 bin Kyat (4,35 Euro), orta porsiyon 8 bin Kyat ve büyük porsiyon 10 bin Kyat“ diyor.

Tapınağa ziyarete gelen başta ülkedeki Çinliler olmak üzere Myanmarlılar, nesli tükenmekte olan hayvanları yerken tereddüt etmiyor.

Etler genellikle Tayland sınırındaki ormanlık bölgeden geliyor. Restoran sahibi, “Profesyonel avcıların avladığı yabani hayvanları satın alıyoruz“ diyor.

Hayvan koruma örgütlerinin verilerine göre, yabani hayvanlar sadece iç pazarda talep görmüyor. Çin, Tayland ve Laos gibi ülkelere de ihraç ediliyor. Yabani hayvan ticaretinin büyüklüğü bilinmiyor.

Myanmar onlarca yıl askeri cunta tarafından yönetildi ve ekonomik yaptırımlara maruz kalıp uluslararası alandan dışlandı.

2011 yılının mart ayında yapılan seçimlerin ardından devlet başkanlığı görevini devralan eski general Thein Sein, sivil bir yönetim kurulmasıyla ülkede reform sürecini başlattı. Thein hükümetinin hedefleri arasında nesli tükenmekte olan yabani hayvanların kaçak avlanması ve ticaretinin yapılmasının önüne geçme de bulunuyor.

Ancak orman idaresindeki personel eksikliği ve para sorunu ilerleme sağlanmasını yavaşlatıyor.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.01.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Yasak lezzetler
Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız