Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  GÜNLÜK » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKÇAM) Müdürü Prof. Dr. Bülent Topkaya, üniversite olarak çevreye duyarlılığı artıracak çalışmalar yapacaklarını bildirdi.
Prof. Dr. Bülent Topkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AKÇAM'ın yeniden yapılandırıldığını belirterek, kendisi başkanlığındaki merkezde Prof. Dr. Ali Erdoğan, Prof. Dr. Osman Yaldız, Doç. Dr. Akın Aksu ve Yrd. Doç. Dr. Niyazi Demircan ile görev yapacaklarını söyledi.
AKÇAM olarak bu yıl 12. kez çevre hizmet ödüllerini dağıtacaklarına işaret eden Topkaya, ödüller için başvuru süresinin başladığını, özel ödülün yanı sıra Türkiye ölçeği, Antalya ölçeği, Akdeniz Üniversitesi ölçeği ve çevre bilim hizmet kategorilerinde ödüller verileceğini, sonuçların 22 Nisanda açıklanacağını kaydetti.
ANTALYA KENT KURULTAYI
Bu yıl, Antalya'nın mühendislik sorunlarının ve çözüm önerilerinin ele alınacağı Antalya Kent Kurultayı'nın toplanacağını ifade eden Topkaya, kurultayın TMMOB'a bağlı Antalya temsilciliklerinin iş birliğiyle mayıs ayında yapılacağını bildirdi.
Son yıllarda Belek bölgesinde inşa edilen golf sahalarıyla golf turizminin gündeme geldiğine değinen Topkaya, şöyle konuştu:
''Golf, çevresel etkileri nedeniyle büyük tepki gördü. Golf turizminin çevresel etkilerinin ele alınacağı panel düzenleyeceğiz. Bu panel, golf sahası tesisi işletmecileri, sivil toplum örgütleri, ilgili bilim insanları ve golf turizmiyle ilgili diğer sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Golf sporu, Kuzey Avrupa ülkelerinin yanı sıra özellikle İspanya ve Portekiz'de yoğun olarak yapılmakta ve bu ülkeler için önemli gelir kaynağı oluşturmaktadır. Bu panelde golf enine boyuna ele alınacak.''
Kullanıldıktan sonra çöpe atılan pillerin su ve toprak kaynakları ile insan sağlığı açısından önemli çevresel sorunlar teşkil ettiğine dikkati çeken Prof. Dr. Topkaya, şunları söyledi:
''Kullanılmış pillerin toplanması ve bertarafıyla ilgili yönetmelik 2004 yılında yürürlüğe girmesine rağmen bu konuda yaygın uygulamaya geçilememiştir. 30 bin öğrenci ve 5 bin personelin bulunduğu Akdeniz Üniversitesinde atık piller kutularda toplanacak. Bu piller Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'ne kapalı kutularda gönderilecek. Bu çalışmamıza hemen başlıyoruz. Çünkü bu sorun çok önemli. Çöpe atılan piller birçok soruna neden olabilmektedir.''

kemergozcu.com

Ekleme Tarihi
05.02.2009
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız