Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
bifa biskuvit 

 Şimdiye kadar ihracata ağırlık veren Karaman merkezli bisküvi üreticisi Bifa, gözünü iç pazara çevirdi.

 
Bu yıl toplam 40 milyon dolarlık (12 milyon doları yurtdışı iştiraklerine) yatırım yapan şirket, Ülker ve Eti'nin hakim olduğu pazarda üçüncülüğü hedefliyor. 2011 yılı için de 20 milyon dolarlık yatırım bütçesi ayıran firma, büyüme stratejisi çerçevesinde logosundan kurumsal kimliğine kadar bir dizi değişiklik yaptı. Bu amaçla ünlü yönetmen Çağan Irmak da şirketin 48 yıllık tarihinin özetlendiği 'Senin Tadın, Senin Hikâyen' adlı bir reklam filmi çekti.
 
Dün Çırağan Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenleyen şirket yetkilileri, yeni projeleri hakkında bilgi verdi. Bifa Genel Müdürü Mustafa Pınarbaşı, bisküvi ve çikolatada geçen yıl 220 milyon TL ciro elde ettiklerini açıkladı. Bifa bünyesindeki un ve yem fabrikaları, mukavva üretim tesisi ve tarım işletmelerinin gelirleri de eklendiğinde grubun cirosunun 317 milyon lirayı bulduğunu aktardı. 2011 yılındaki ciro hedefi ise 400 milyon TL. Pınarbaşı, bu yıl 81 ülkeye 45 milyon TL (31 milyon dolar) tutarında da ihracat yaptıklarını aktardı. Şirketin, Türkiye dışında Cezayir'de de bir bisküvi fabrikası bulunuyor. 1962 yılında Yılmaz Babaoğlu tarafından kurulan firma, 1.350'si yurtdışında olmak üzere toplam 3 bin 134 kişiyi istihdam ediyor.
 
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Necati Babaoğlu ise Bifa'yı Türkiye'nin dışında dünyada da kabul gören bir marka haline getirmek istediklerini bildirdi. Bifa'nın satış ve pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rıfat Ersoyu ise bisküvi ve çikolata pazarı hakkında bilgi verdi. Buna göre dünyada toplam pazar 137,8 milyar dolara ulaştı. Türkiye pazarı ise 2,6 milyar dolarlık büyüklüğe sahip. ABD'de kişi başı yıllık ortalama bisküvi tüketimi 7,8 kilo. AB ortalaması 8,4, Türkiye ortalaması ise 3,8 kilogram.
zaman.com.tr

Ekleme Tarihi
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: 40 milyon dolar yatırdı bisküvide ilk üçe oynuyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız