Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tekirdağ Un, Suprex ile sektörde fark yaratıyor 

TEKİRDAĞ - Buğday unu üretmek amacıyla 1988 yılında kurulan, geçen zaman içerisinde teknolojiye yaptığı yatırımlarla Türkiye'de üretilmeyen 'prejelatinize buğday unu' ve 'prejelatinize nişasta' gibi farklı ürünler sunan Tekirdağ Un, bu yıl yüzde 35 büyüme hedefini gerçekleştirdi.

Mayıs 1991'de buğday unu üretimiyle sektöre adım attıklarını belirten Tekirdağ Un Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Demir, "Geçen zamanda ürün yelpazemizi genişleterek sektördeki konumumuzu güçlendirdik. Özel amaçlı yüksek kaliteli buğday unu, hamburger/tost/sandviç ekmeği unu, bisküvi, gofret, kornet unu, kek, pandispanya unu, irmik, ruşeym, kepek, razmol, bonkalit gibi ürünlerden oluşan ürün yelpazemizle krizde büyüdük. 70 bin metrekare açık alana kurulu 25 bin metrekare alanda günlük 400 ton kapasiteyle üretim yapıyoruz. Karun, Ganos Un, Cookie, Starbis, AQUA, Industrial Flour, Suprex gibi markalarla yurtiçi ve yurtdışında hızla büyümeye devam ediyoruz" dedi.

Hollandalı bir firma ile partnerlik kurarak Türkiye'de ilk kez ekstruzyon teknolojisiyle 'prejelatinize tahıl un'u ürettiklerine dikkat çeken Demir, "Ekstruzyon teknolojisiyle üretilen prejelatinize tahıl unları gıda katkısı olmayan, tamamen doğal, hijyenik ve sağlıklı ürünlerdir. Bu ürün, gıda sektöründe yer alan kıvam artırıcıları, modifiye nişasta ve sebze proteinlerinin alternatifi olarak kullanılıyor. 'Suprex' markasıyla ürettiğimiz prejelatinize buğday unu ve prejelatinize nişasta salam, sosis gibi et mamullerinde; dondurulmuş et ürünlerinde; endüstriyel unlu mamullerde; ekmek üretiminde; puding, hazır çorba gibi endüstriyel ürünlerde kullanılıyor. Prejeletinize tahıl unlarıyla sektörde fark yaratıyoruz" diye konuştu. 30'u aşkın ülkeye ihracat yaptıklarına dikkat çeken Demir, distribütör sayılarını her geçen gün arttırarak hem iç hem de dış piyasadan kaliteli buğdayı temin ettiklerini söyledi.

 

Modernizasyon çalışmaları yaptı

 

Krizin en çok hissedildiği 2009 yılında yurtiçinde 27 milyon 500 bin TL'lik satış yaptıklarını kaydeden Devrim Demir, "2009 firmamız için bir atılım yılı oldu. Bir önceki yıla göre üretim, satış ve istihdam alanlarında yüzce 40'lık bir büyüme gerçekleştirdik. Tesislerimizde 1 milyon 200 bin liralık modernizasyon çalışması yaptık. Ayrıca 10 milyon TL'lik ihracat gerçekleştirdik" şeklinde konuştu. 2010 yılında da modernizasyon faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini dile getiren Demir, "Modernizasyon yatırımlarına 2 milyon TL ayırdık. Tüm markalarımızda toplam 33 bin 590 ton üretim gerçekleştirdiğimiz 2010 yılında yurtiçinde 32 milyon 180 bin TL'lik satış gerçekleştirdik. 14 milyon 240 bin TL'lik de ihracat yaptık. Yani 2010'da, bir önceki yıla göre belirlenmiş olan yüzde 35'lik büyüme hedefini gerçekleştirdik" diye konuştu.

Üniversiteler, araştırma kuruluşları, kamu kurumları ve tedarikçilerle yaptığı işbirliği içerisinde Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları yaptıklarını ifade eden Devrim Demir, "1998 yılından beri geliştirmiş olduğumuz ısıl işlem teknolojisiyle sektörde yeni açılımlar yaptık. Ar-Ge çalışmalarımızla yeni jenerasyon un sanayi teknolojisinde lider olduk" dedi.

 

 

 

http://www.kobiden.com/

Ekleme Tarihi
02.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tekirdağ Un, Suprex ile sektörde fark yaratıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız