Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tütün Eksperleri Derneği Başkanı Çelik, "Yeni yılda ithal tütünden alınan fon, ton başına 3 bin dolardan 2 bin 250 dolara indi. Fonlar düşerken ithalat artıyor. Üreticiyi korumamız gerek" dedi.

Yeni yılda ithal tütünden ton başına alınan fon 3 bin dolardan 2 bin 250 dolara düşürüldü. Bu uygulamaya tepki gösteren Tütün Eksperleri Derneği Başkanı Oktay Çelik, AB'ye verilen sözler doğrultusunda ithal tütüne uygulanan fonun sürekli düşerken, ithalatın hızla arttığına dikkat çekti. Çelik, "1988'de 600 ton olan ithal tütün, geçen yıl 80 bin tona kadar çıktı. 400 senedir bu topraklarda yetişen tütünü ve tütün yetiştiren üreticiyi korumamız gerekiyor" dedi. 

Tütün Fonu'nun piyasayı koruduğuna dikkat çeken Çelik, "Tütün Fonu, tütünün yerli üretiminin yanı sıra sigara üretiminin de Türkiye'de yapılmasını teşvik ediyordu. Tütün Fonu konusunda ülkemizden istenenden daha fazlası Avrupa üzerinden çokuluslu sigara şirketlerine yeni yıl hediyesi olarak ikram edildi. Şark tipi tütün üretiminde ve ihracatında dünya birincisi ülkemiz neden ithalatçı konumuna düşürülüyor. Tütün sektöründe çalışanlara alternatif geçim yolları sağlanması ne zaman mümkün olacak" diye konuştu.

 

 

 

 

 

http://www.yeniasir.com.tr/

Ekleme Tarihi
03.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Yerli üreticiye ithalat darbesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız