Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kurban Bayramı sonrasında düşüşe geçen et fiyatları normale döndü. Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`nın ithalat için şart koştuğu 250 hayvan sayısını 50`ye düşürmesinin üreticiyi rahatlattığını bildirdi.

 

Geçen yıl kilosu 35 liraya kadar yükselen kırmızı etin fiyatı normal seviyelere döndü. Bursa Kasaplar Odası rakamlarına göre büyükbaş karkas kesim kilogram fiyatı 16 liraya, kuzu karkasın ise 20 liraya kadar geriledi. Et fiyatlarının normal seviyelerde tutulması için besilik hayvan ithalatının şart olduğunu vurgulayan Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, et fiyatlarının Bursa, İstanbul, Kars gibi illerde maliyetlere göre değişiklik göstereceğini söyledi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`nın besilik hayvan ithalatının önünü açtığını, 250 sınırını geçtiğimiz günlerde 50`ye düşürmesinin yerinde bir karar olduğunu savunan Yalçındağ, `250 besilik hayvanı getiren işletmeler önce hayvanları karantina altında tutacaktı, bu kadar imkâna sahip olmayan tesisler besilik hayvan getiremiyordu. Ancak girişimlerimizle beraber bu sayı 50`e kadar düştü. Biz bunu olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Başından beri söylüyoruz; et ithalatı çözüm değil. Et fiyatlarının düşmesi için üretimi desteklemek gerekiyor. İnanıyorum ki besilik hayvan ithalatıyla birlikte et piyasası da dengeye kavuşacak.` diye konuştu.

 

SÜTTEKİ GÜMRÜK ORANLARI ARTIRILDI

 

Başkan Fazlı Yalçındağ, et sorununun çözümünün, süt üreticisinin sorunlarıyla ilişkili olduğunu söyledi. Türkiye`de süt tüketiminin yeterli düzeyde olmamasına rağmen süt ve süt mamullerinin ithal edildiğine dikkat çeken Yalçındağ, süt ve süt mamullerine uygulanan vergi oranının yüzde 50`den yüzde 80`e çıkarılmasını da olumlu karşıladıklarını kaydetti. Federasyon Başkanı Yalçındağ, sütün para etmemesi halinde etin de olmayacağını vurguladı.

 

 

 

http://www.tumgazeteler.com/

Ekleme Tarihi
03.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bakanlık besilik hayvan ithalatının önünü açtı, etin ateşi düştü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız