Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi'nin Malatya'da başladığı bildirildi.

Malatya Tarım İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Tarımdan geçimini sağlayan kişilerin bilgi ve beceri düzeyinin artırılması, üretim ve işletme maliyetleri düşülmesi, verimin ve kalitenin yükseltilmesi, ürünlerin pazarda daha kolay ve yüksek fiyatla alıcı bulması, bunun sonucunda tarımdan geçimini sağlayan kişilerin refah ve gelir düzeyinin arttırılması için bakanlığımız çalışma yapmıştır. Bakanlığımızın temel görevlerinden biri de Çiftçi Eğitimi ve Yayım  çalışmalarıdır. Temelde mevcut faaliyetlerin daha iyi, daha doğru yapılması, yeni bir faaliyetin tanıtılması, benimsendirilmesi ve işin asıl ehli insanlar tarafından yapılması anlayışı vardır"ifadelerini kullandı. 

"Bu sistem içerisinde faaliyet gösterecek olan özel sektör alt birimleri yönetmelik ve uygulama esaslarında belirlenmiştir. Bunlar; Üretici örgütleri ve Ziraat Odaları, üretici ve yetiştirici birlikler, dernek ve vakıflar, Tarımsal Şirketler, serbest çalışan firmalar ve müteşebbislerdir" diyen Aytekin, açıklamasını şöyle tamamladı: 

"Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteklemeleri kapsamında, Malatya'nın Akçadağ, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Yazıhan, Yeşilyurt ilçeleri ve Merkez de toplam 177 çiftçi müracaat etmiş olup, her bir çiftçi için 500 TL olmak üzere toplam 88 bin 500 TL çiftçilerimize Merkez ve İlçe Ziraat Bankaları tarafından ödenmeye başlanmıştır." 

 

 

 

 

 

http://www.haberfx.net/

Ekleme Tarihi
04.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Malatya'da Tarımsal Destek Ödemesine Başlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız