Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Edremit Ticaret Borsası (ETB) Meclis Başkanı Özkan Kostak, bu yılki zeytin ve zeytinyağı rekoltesiyle piyasasını değerlendirdi.

Kostak, Manisa'nın Akhisar ve Mersin'in Mut ilçelerinde rekoltenin yok denecek kadar az olması sebebiyle Edremit Körfezi'nde önceki senelere oranla yüzde 50 daha fazla zeytin satıldığını bildirdi. Kostak, bölgede yaşanan bu hareketliliğin, zeytin üreticisinin şanslı bir dönemde olmasını sağladığını dile getirdi.

Bu seneki zeytin ve zeytinyağı piyasasını değerlendiren ETB Meclis Başkanı Kostak, "Türkiye'de bu yıl rekolte 140 bin ton olarak tespit edilmişti. Yöremizin zeytin kalitesine en yakın olan Akhisar'da rekoltenin yok denecek kadar az olması, yerel zeytin depolamasını hızlandırdı. Ayrıca Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kırma ve yeşil zeytini önceki yıllarda Mut bölgesinden temin edilirken bu sene hiç ürün olmaması da yöremizden ciddi ölçüde yeşil zeytin çıkışına neden oldu. Yağlık olarak sıkılması gereken yeşil zeytinler, pazarda yoğun alıcı buldu. Yine Gemlik yöresinde zeytinin az olması sebebiyle şu günlerde Edremit siyah zeytini pazarda iştahı kabartıyor. Bir de bunun üstüne randıman düşüklüğü, sızma zeytinyağını aranır hale getirdi." dedi. Bu şekilde devam etmesinin üreticinin yüzünü güldüreceğini vurgulayan Özkan Kostak, "Zeytinin az dökülmesinde en büyük faktör erken hasattır. Erken hasatta elde edilen yağlar, sızma olarak sofralarda yerini buluyor. Zeytinyağı kullanımı kişi başına 2 kg.'a çıkarsa, iç talep zaten ihracatı geçer." şeklinde konuştu.

 

 

 

http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
05.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Edremit Körfezi'nde Zeytin Satışı Yüzde 50 Arttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız