Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Hükümet, kaçak şekerin piyasaya girmesini önlemek amacıyla kolları sıvadı. 

Hükümet, milyonlarca ailenin geçim kaynağı şekerin üretim ve satışını düzenlemek için kolları sıvadı. Şeker Kanunu değişikliğiyle, kaçak şekerin piyasaya girmesine göz açtırılmayacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, 2011 yılı eylem planı hazırlıyor. Bakanlığın, bu yıl yapmayı planladığı icraatların başında Şeker Kanunu değişikliği ve buna bağlı olarak şeker piyasasını kontrol altına almayı amaçlayan bir dizi önlemin hayata geçirilmesi geliyor.

ŞEKER ÜRETİMİ DENGELENECEK

"Şeker Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Taslağı" çalışmalarını hızlandıran Sanayi Bakanlığı, hemen ardından, şeker sektöründe hem ithalata meydan vermeyecek hem de stok artışına yol açmayacak şekilde arz istikrarının sağlanmasına yönelik eylem planı devreye sokulacak.

KAÇAK ŞEKER ANALİZİ

Dış Ticaret Müsteşarlığı, Gümrük Müsteşarlığı ortak çalışmalar düzenleyerek yurda kaçak şeker girişi ve piyasaya kayıt dışı şeker arzı önlenecek. Kaçak şekerin tespiti için analiz yöntemleri modernleştirilecek. Sıvı formda şeker üreten tesisler, göz hapsinde tutulacak. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar, 12 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin vatandaşlara vaatleri arasında yer alacak.

AB ÜLKELERİNİN VAZGEÇİLMEZİ

Türkiye'de Şeker Pancarı tarımı, şeker pancarı üretimiyle geçimini temin eden yaklaşık 500 bin çiftçinin, diğer bir ifadeyle 3 milyon insanın yanı sıra; tarım, hayvancılık yani yem, ilaç, et, süt, nakliye ve hizmet sektörleriyle de iç içe geçmiş durumda. Şeker pancarı sanayi tarım, tarımsal sanayi, işlenmiş temel gıda ürünleri ve istihdam gibi değişik dal ve konularda Ayçiçeğine göre 5, buğdaya göre 20 kat daha fazla istihdam oluşturan şeker pancarı üretimi, tarım ve endüstride diğer tarım ürünlerine göre çok daha fazla istihdam olanağı sunuyor.

Taşıma sektöründe de yılda yaklaşık 25-30 milyon ton iş hacmi oluşturan şeker pancarı, bu özellikleriyle bir çok gelişmiş Avrupa ülkesinin bile üretiminden vazgeçmediği ender tarım ürünleri arasında yer alıyor.

 

 

 

 

http://www.dunyabulteni.net/

Ekleme Tarihi
06.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Şeker piyasasına çeki düzen yasası geliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız