Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

BURSA - Sütçülük yapan üreticiler iş büyütmek için bankanın yolunu tutuyor.

Ziraat Bankası Bursa Yenişehir Şube Müdürü Cüneyt Öztürk, Süt Üreticileri Birliği Genel Merkezi ile imzaladıkları ve yeni uygulamaya geçtikleri inek kredisi hakkında bilgi verdi. Öztürk, “Riski büyük ölçüde bizim aldığımız bu önemli fırsatı kaçırmayın.” dedi.Yenişehir Süt Üreticileri Birliği’nin, süt fiyatlarını belirlediği ihalede konuşan Yenişehir Ziraat Bankası Müdürü Cüneyt Öztürk, Süt Üreticileri Birliği Genel Merkezi ile bir protokol imzaladıklarını hatırlattı. Öztürk, “Sıkıntı çeken ve darda olan süt ürecilerimize işlerinin büyümesi için yeni bir kredi hazırladık.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği ile birlikte imzaladığımız protokolde siz üreticilerimiz, süt alım bedellerini teminat göstererek kredi kullanabileceksiniz. Bu kredi faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz ve 7 yılda geri ödenecek bir kredi olacak. Bu krediyi kaçırmamanızı tavsiye ederim.” diye konuştu.Yenişehir’in, Türkiye’de hayvancılığın üssü olmaya aday bir ilçe olduğunun altını çizen Ziraat bankası Müdürü Cüneyt Öztürk, bu krediden en çok Yenişehir’in faydalandığını söyledi. Türkiye’de yeni uygulamaya koyulan inek kredisine büyük ilgi gösteren Yenişehirli üreticilerin 17 milyon 500 bin TL kredi kullandığını belirten Öztürk, şunları söyledi: “Hazırladığımız bu önemli projede riski biz alıyoruz. Teminat ve ipotek istemiyoruz. Sadece 2 kefil arıyoruz. Daha önceden yaşadığınız tüm sorunlarınızı biz çözeceğiz, siz hayvan bakacak yerlerinizi hazırlayın, gerisini bize bırakın. Süt üretici birliğine üye olan çiftçilerimizi bu önemli krediden faydalandırmak istiyoruz. Bu krediyi vermemizdeki amacımız, mevcut hayvanları iyi bir ırkla çoğaltmak ve ülke ekonomisine katkılar sağlamak.” 

 

 

 

http://www.muhabir.net/

Ekleme Tarihi
06.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İnek almak isteyenler bankanın yolunu tutttu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

06.01.2011
SÜTÜ NEREYE SATACAKSIN

Damızlık sığır yetiştiricileri birliği, hayvan ithalatı yapıyor,süt birlikleri hayvan sayısını arttırmak için bankayla sözleşme imzalıyor, ama bilmedikleri birşey var. sen hayvan sayısını arttırısan sütte artacak artan süt için ne plan düşünüyorlar, herkes hayvan sayısını arttırısa süt artarsa mandıralar sütü işleyip satamayacak hale geldiğinde o inek almaya teşvik ettikleri üreticilerin sütlerinin fiyato 40 kuruşa dahi alıcı bulmadığı zaman süt birlikleri kefili olduğu üreticilerin banka borçlarını yerine bankaya sütmü verecekler, süt birliklerinin görevi sütü arttırmak değil üreticinin ürettiği sütü soğuk zincirni kırmadan en iyi şekilde pazarlamak yarın süt üreticileri perişan olduğunda o yöneticiler bunun hesabını verebileceklermi acaba o günler çok uzak değil 2011 nisan mayıs aylarında hep beraber göreceğiz, Fiskobirlik yöneticileride vaktiyle aynı hovardalığı yapmış üreticinin fındık parasıyla turistik otel yapmış market arazi arsa işlerine girmişlerdi sonuç ortada..

sabri ak 06.01.2011

samsunluyum ben bize yokmu devletin böyle bi imkanı krediyle yani,?