Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Arıcıların korkulu rüyası ‘VARROA’ IcerikbannerUrl

- 3 BİN 700 ÜYEYE SAHİP MUĞLA İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ, ARICILARI EN ÇOK TEHDİT EDEN ZARARLI VARRAO İLE MÜCADELE İÇİN EĞİTİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI. 5 GÜN SÜRECEK EĞİTİM ÇALIŞMALARINDA YAKLAŞIK 2 BİN ARICI EĞİTİMDEN GEÇECEK

MUĞLA (İHA) - Muğla İl Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) üyelerine yönelik eğitim seminerlerini sürdürüyor.

 

Muğla Arıcılar Birliği Salonunda sabah ve öğleden sonra olmak üzere düzenlenen seminere yaklaşık 150 arıcı katılırken, seminerlerin beş gün süre ile ilçelerde de devam edeceği açıklandı. Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı semineri Muğla Arıcılar Birliği Başkanı Ziya Şahin ile Muğlalı arıcılar izledi.

Seminerde arıcılara kimyasal ve organik ilaçlar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Levent Aydın, yıllardır çözülemeyen Varrao sorununun çözüm yollarından birisinin iki yıl süre ile tüm bölgede aynı tip ilaç kullanımından geçtiğini söyledi. Arıcıları doğru ilaç kullanımı konusunda uyaran Aydın, yanlış ilaç kullanımının hem çevreye hem de arılara büyük zarar verdiğini açıkladı.

Muğla Arıcılar Birliği Başkanı Ziya Şahin, “Doğal bal üretmek biz arıcıların sorumluluğunda. Bunun için de sağlıklı alanlara ihtiyacımız var. Bizim eğitim faaliyetlerimiz hiç durmadan devam edecek. 10 ilçemizde arıcılarımızı bilgilendirme semineri yapıyoruz. Varrao tahribatı 1976 yılından bu yana arıcıların büyük bir sorunu. Türkiye arıcılığı bu büyük sıkıntıyı çekmektedir. Toplu ilaçlama yapmadığımız için hep aynı kısır döngü içinde dolanıp duruyoruz. Varrao ile mücadelede toplu ilaçlama yapma arzusu ile Muğla il genelinde arıcı arkadaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Ocak ayı sonu, ya da Şubat ayının başında Varrao ile mücadele haftası başlatacağız” dedi.

 

 

 

 

Ekleme Tarihi
07.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Arıcıların korkulu rüyası ‘VARROA’




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız