Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Konya Ticaret Borsasının yürüttüğü Mevlana Kalkınma Ajansı projesi kapsamında Cuma günü Belediye Düğün Salonunda saat 13.00 de tüm çiftçilerini katılımları ile bir toplantı gerçekleştirildi.


Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Toplantıda Belediye Başkanı Yusuf Erdem ve Ziraat Odası Başkanı Süleyman Akbaş birer selamlama konuşması yaptı.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çumra İlçe Tarım Müdürü Üzeyir ARIK; Buğday yetiştiriciliğinde kalite konulu Projenin amacının; Tarım Danışmanları, Önder çiftçilere, üreticilere doğru teknikleri çok yönlü eğitimlerle aktarmak olduğunu belirti.
Ülkemiz 2010 yılında 3,4 milyon ton buğday ithal etmiştir. Yaklaşık 20,6 milyon ton üretim yapılmıştır. Kalite özellikle ekmeklik buğday üretiminde ön plana çıkmakta olup, buğdayın kalitesi fiyatını doğrudan etkilemektedir.
Buğday üretiminde lider konumunda olan ilimizin kaliteli buğday üretiminde de lider olması gerektiğini belirten İlçe Tarım Müdürü Üzeyir ARIK, 1.222.500 dekar tarım arazisinin %50.72 sini oluşturan 620.00 dekar alanda buğday üretimi yapılan Çumra’mızın bu çalışmada da önder olacağını umduğunu belirtti 
Ko5nya Ticaret Odasının yürüttüğü Mevlana Kalkınma Ajansı Projesi kapsamında yapılan toplantıya Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, ekmeklik buğdayda kalite, Prof. Dr. Kazım Çarman, koruyucu toprak işleme ve doğrudan ekim uygulamaları, Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, tarımsal sulamanın buğdayda verim ve kaliteye etkisi, Prof. Dr. Selman Türker, Buğday ve Unda kalite ,Doç. Dr. Levent Ünlü, buğday zararlı,hastalık ve yabancı otların kaliteye etkisi konularında birer konuşma yaptı.
Toplantı öncesi toplantıya katılanlara etli ekmek ve ayran ikramında bulunuldu.

 

 

 

http://www.e-haberajansi.com/

Ekleme Tarihi
08.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kaliteli Buğday Üretimi Toplantısı Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız