Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bizim Toptan’ın 9 aylık cirosu 1 milyar TL’yi aştı 

Yıldız Holding’in iştiraki olan ve organize toptan satış alanında faaliyet gösteren Bizim Toptan Genel Müdürü Recep Özalp, borçsuz bir şirket olduklarını belirterek, 2010 yılının ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre net kârlılıklarını yüzde 56 artırdıklarını kaydetti.
 
Özalp, yaptığı yazılı açıklamada, 2002 yılında altı mağazayla organize toptan satış sektörüne adım atan Bizim Toptan’ın, halka açılmak için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurduğunu anımsattı.
Bizim Toptan’ın, Eylül 2010 itibarıyla cirosunu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artırarak 1.06 milyar liraya çıkardığını belirten Özalp, şirketin 2010 yıl sonu itibarıyla 54 ilde 109 organize toptan satış mağazası bulunduğunu kaydetti.
Tek ve büyük ölçekli mağazalar yerine, müşterisine en yakın noktada, daha küçük mağazalar açarak toptan satış kanalında kendi modelini yaratan Bizim Toptan’ın esnek, ölçeklenebilir ve kendine özgü bir mağazacılık modeli geliştirdiğini anlatan Özalp, oluşturdukları iş modelinin, şirketin faaliyet giderlerinde avantaj sağlamanın yanı sıra, karlılığını ve nakit yaratma kabiliyetini de yükselttiğini vurguladı.
 
Recep Özalp: Borçsuz bir şirketiz
 
Bizim Toptan satış mağazalarının, 2009’u yaklaşık 1.25 milyar lira satışla kapattığını, 2010 yılı Eylül sonunda ise 1.06 milyar liralık satış gerçekleştirdiklerini bildiren Özalp,  “2009’un aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 17’lik büyüme yakaladık. Toplam satışlarımızı 2007-2009 yılları arasında yıllık ortalama yüzde 9.1 artırdık. Bu oran  ana kategori satışları dikkate alındığında yüzde 20’leri buluyor. 
Borçsuz bir şirketiz. Sürekli büyüme performansını karlılığımıza da yansıttık. Bizim Toptan geçen yılın ilk 
9 ayında önceki yılın aynı dönemine göre net kârlılığını yüzde 56 artırarak, 13.7 milyon liradan 21.4 milyon liraya çıkardı. 2007-2009 yılları arasında faiz, amortisman ve vergi öncesi karını da yıllık ortalama yüzde 34.8 artırdı. Büyümesini faaliyetlerinden elde ettiği fonlarla karşılayabilecek nakit yaratma performansına sahip bir şirket” dedi.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bizim Toptan’ın 9 aylık cirosu 1 milyar TL’yi aştı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız