Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

2011'de Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın çiftçiye vereceği 6 milyar liralık tarımsal desteğin ilk ödemeleri Şubat ayında yapılacak.

Çiftçinin yüzü 2011 yılında yapılacak tarımsal desteklemelerle gülecek. 2010 yılında çiftçiye 5.8 milyar lira destek ödemesi yapan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, bu yıl rakamı 6 milyar TL'ye çıkardı. Çiftçiye ayrıca 2013 yılına kadar kırsal kalkınma projesi kapsamında 1 milyar 165 milyon Euro hibe kredi verilecek. 

Tarım sektörü 2011 yılında tarımsal destekler ve hibe kredilerle rahat bir nefes alacak. 6 milyar liralık tarımsal destek ödemesinin Şubat ayı sonundan itibaren çiftçinin cebine girmesi bekleniyor. Ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. 

Ayrıca 2013 yılına kadar kırsal kalkınma projesi kapsamında 1 milyar 165 milyon euro hibe verileceği bildirildi. Bu desteğin 875 milyon eurosu Avrupa Birliği fonlarından karşılanacak. 

 

ERDOĞAN MÜJDELEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, tarımsal kredi faiz oranının 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle yüzde 13'ten yüzde 10'a düşürüleceğini, sübvansiyonlu kredinin de 0-5 aralığında olacağını söyledi. Seçim yılında çiftçinin kredi ve elektrik borçlarıyla ilgili yeni adımlar da atılabileceği belirtiliyor. Eğer TBMM'deki Torba Kanun yasalaşırsa, çeşitli alanlarda çiftçinin de elini rahatlatacak yeniden yapılandırmalar gündeme gelecek.

 

177 ÜLKEYE İHRACAT

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın hesaplamasına göre, Türkiye tarım sektörü dünyanın 8'inci büyük tarımsal gücü haline geldi. Halen Türkiye'nin 1.530 tarımsal ürünü 177 ülkeye ihraç ediliyor. Daha önce 4 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç edilirken, 2009'da bu rakam 11.9 milyar dolara çıktı. Hedef, bu yıl rakamın daha da artırılması.

 

 

 

 

 

http://www.yeniasir.com.tr/

Ekleme Tarihi
10.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Üreticileri sevindirecek destek Şubat'ta başlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız