Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Jeoloji mühedisileri ilçelerdeki sıcak suların da araştırılmasını istiyor 

- GMO GÜNEY MARMARA ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA ARIK:

- “JEOTERMAL KAYNAK ARAŞTIRMASI SADECE ÇEKİRGE VE KÜKÜRTLÜ'DE DEĞİL, İLÇELERDE DE YAPILMALI”

 

BURSA (İHA) - TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Güney Marmara Şube Başkanı Mustafa Arık, jeotermal kaynak araştırmalarının sadece Çekirge ve Kükürtlü'de değil, ilçelerde de yapılmasını istedi.

JMO Güney Marmara Şube Başkanı Mustafa Arık ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Kültürpark içi ve Tabakhane bölgesinde yürütülen çalışmalar kapsamında açılan sıcak su kuyularını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Bursa'nın jeotermal kaynaklar açısından zengin bir bölge olduğunu belirten JMO Güney Marmara Şube Başkanı Mustafa Arık, “Ancak Bursa'da jeotermal kaynaklar Çekirge ve Kükürtlü bölgesinden ibaret değil. Yeni kaynaklar bulmak için araştırmalar ilçelere de yayılmalı” dedi.

Uludağ'da bin 500 ve 2 bin kot arasındaki mesafeden süzülen yağmur sularının kırık çatlak sistemleriyle aşağıya inerek ısınıp farklı noktalardan fay doğrultuları boyunca yeniden yeryüzüne çıktığını belirten Arık, “Biz sadece Kükürtlü ve Çekirge bölgesindeki jeotermal kaynaklardan yararlanıyoruz. Oysaki İnegöl Oylat'ta ya da Mustafakemalpaşa Tümbüldek'te de jeotermal kaynaklar mevcut. Bu diğer ilçelerimizde de yeni kaynaklar bulunabileceğini gösteriyor. Yeni açılan ve mevcut olup işletmeye alınması planlanan kuyular, sıcak su rezerv hesabı yapılmadan işletmeye alınmamalıdır. Bu büyük bir risktir. Rezerv hesabının yapılmaması halinde suyun tükenmesi söz konusu olabilir. Tüm emekler boşa da gidebilir” diye konuştu.

JMO olarak yeni kaynak araştırmasına proje bazında destek vermeye hazır olduklarının altını çizen Arık, “Bursa genelinde ve ilçelerde açılacak yeni kuyular ve kazandırılacak yeni tesisler ile Bursa turizmine katkı sağlayabiliriz. Üstelik yeni kaynaklar sadece turizm değil, ısınma ve tarım alanlarında da kullanılabilir. Valimizin jeotermal konusuna ne kadar çok önem verdiğini biliyoruz. Ancak yeni kaynak araştırması yapılmaz ise üzülerek söylüyorum ki Bursa, Afyon ve Kütahya'nın çok gerisinde kalacak” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Ekleme Tarihi
10.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Jeoloji mühedisileri ilçelerdeki sıcak suların da araştırılmasını istiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız