Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım öğretiminin 165. Yılı kutlandı 

- SEYRANİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. ALİ İRFAN İLBAŞ:

- “ÜLKEMİZE VE DÜNYA BİLİMİNE HİZMET EDECEĞİZ”

KAYSERİ (İHA) - Tarım Öğretimi’nin 165. yıl dönümü, Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi tarafından Atatürk Anıtı’na konulan çelenk ile kutlandı. Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İrfan İlbaş, “Fakültemiz, ülkemize ve dünya bilimine hizmet edecek” dedi.

Prof. Dr. İlbaş, “Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi, hızla kurumsal gelişimini sürdürerek, Kayseri ve civarına, ülkemize ve dünya bilimine hitap edecek bir yapılanma içine girmiştir. Tarımsal eğitimin en önemli sonuçlarından olan uygulama yoğunluklu kaliteli eğitimin sağlanması temel amaç olmuştur. Yetiştirici, tarım, sanayi, ticaret ve tüketici talepleri göz önüne alınarak eğitim nitelikleri değişen dünya koşullarına uygun olarak planlanmaktadır” diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Kayseri’de tarımsal üretim, ürün depolama, işleme ve tarıma dayalı sanayi yanında iç ve dış ticarete yönelik çalışmalara da mutlaka önem verilmelidir. Tarım ürünlerinin üretilmesi, işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili paydaş kurum ve kuruluşların ortak çalışmalar yürütmesi uygun olacaktır. Fakültemiz ilgili kesimlerle iş birliğine, istenildiğinde danışmanlık yapmaya ve bilgi paylaşmaya hazırdır.

Tarımsal öğretimde oluşacak boşluk ülkemizi, sürekli gelişen ve dünya pazarına hakim olan ülkeler karşısında zor durumda bırakacaktır. Kaldı ki, üniversiteler yalnızca kamu kurumlarında iş bulsunlar diye öğrenci yetiştirmez. Özel teşebbüste rol alabilen, belirli bilgi birikimine sahip, ülkesi ve halkının geleceği için sorumluluk taşıyan bireylerin yetişmesini sağlar.”

 

 

 

 

 

Ekleme Tarihi
10.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tarım öğretiminin 165. Yılı kutlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız