Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kadın çiftçiler Çanakkale tarımı sempozyumu 

ÇANAKKALE (İHA) - Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi’nin organize ettiği “Çanakkale Tarımı Sempozyum’unda çiftçi kadınların açtıkları stantlar renkli görüntülere sahne oldu.

Katılımcıların yoğun ilgisini çeken stantlarda öncü kadın çiftçiler ürettikleri ürünleri sergileyerek katılımcılarla görüş alış verişinde bulundu.

Öncü kadın çiftçiler adına açıklamalarda bulunan Seyhan Bakır, Şerif Yıldırım, Fatma Ürey, Asiye Dilsiz, Saniye Gür; kadınların tarım sektöründe gizli kahramanlar olduğunu belirterek sempozyumun çok önemli ve anlamlı olduğunu dile getirdiler. Bu tür sempozyumların kadın çiftçilerin ön plana çıkmasını, kadınların topluma açılmasını sağladığını belirten kadın çiftçiler, bu sayede ürettiklerini sergileme fırsatı bulduklarını vurguladılar.

Tarım Bakanlığının organize ettiği “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi yarışmasında bölge ve il birinciliği dışında Türkiye üçüncüsü de olan Seyhan Bakır ve Şerif Yıldırım ise Türkiye’de tarım politikalarının tarımı ve çiftçiyi koruyan politikalar haline dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizdiler. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Tarım İl Müdürlüğü gibi kurumlardan büyük destek gördüklerini, bu tür bilimsel alanlarda kendilerine fırsatlar tanınarak ürünlerini tanıtma imkanı bulduklarını ifade eden kadınlar, tarım alanlarının korunmasını istediklerini belirttiler.

 

Ekleme Tarihi
11.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kadın çiftçiler Çanakkale tarımı sempozyumu'na renk kattı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız