Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türk tavukları yurtdışında reklam yıldızı olacak 

Türkiye'nin ihracattaki yıldızlarından kanatlı sektörü, hedef pazarlarda daha organize tanıtım yapmak amacıyla "Kanatlı Tanıtım Grubu" kurdu. Grubun yönetim kurulu Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Ege, İstanbul ve Akdeniz su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatçıları birliklerinin temsilcilerinden oluşacak.

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, 2010 yılında üç ihracatçı birliğinin genel kurulunda alınan Kanatlı Tanıtım Grubu kararının, DTM İhracat Genel Müdürlüğü tarafından uygun görüldüğünü söyledi. Türk özel sektörünün, bu alanda dünya standartında entegre tesislere sahip olduğunu belirten Kızıltan, "Son yıllarda yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde Rusya'ya ve ısıl işlem görmüş ürünlerin Avrupa Birliği'ne ihracatını yapabilir konuma geldik. Özellikle Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarlarında hızlı bir gelişim gösterdik. 2008 yılı sonunda 207 milyon 215 bin dolar olan yumurta ve kanatlı etleri sektör ihracatını 2009 sonunda 252 milyon 797 bin, 2010'da ise 386 milyon 347 bin dolara çıkardık. Son üç yılda ihracatta yüzde 87 artış yakaladık. 2011 yılı hedefimiz 500 milyon dolara ulaşmak, daha sonraki hedefimizse sektör olarak 1 milyar dolar ihracat yapar hale gelmek. Kanatlı Tanıtım Grubu, yurtdışı pazarlarda yapacağı tanıtımlarla bu hedefe ulaşmamızda köprü görevi üstlenecek." dedi.

Kanatlı Tanıtım Grubu'nun, DTM Tarım Ürünleri Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde İstanbul İhracatçı Birlikleri'ni temsilen üç, Ege İhracatçı Birlikleri'ni temsilen üç ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri'ni temsilen iki olmak üzere toplam dokuz üyeden oluşacağını, sekreteryasınınsa İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği tarafından yürütüleceğini kaydeden Kızıltan, şunları söyledi: "Kanatlı Tanıtım Grubu olarak, Türk kanatlı eti ve ürünlerinin rekabet imkanını geliştirmek ve pazar çeşitliliği sağlamak amacıyla bütçe imkanları çerçevesinde ve etkin bir program dahilinde yurtdışı tanıtım faaliyetleri yürüteceğiz. Ege, İstanbul ve Akdeniz su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatçı birlikleri genel kurullarının kararları doğrultusunda, yumurtayla kanatlı eti ve ürünlerinin FOB ihracat bedelinin tamamı üzerinden ek nisbi aidat olarak binde 1 kesinti yapılacak. Tanıtım grubu bütçesi, kanun gereği yüzde 90 oranında yurtdışı tanıtım faaliyetlerinde kullanılabilecek."

Türkiye'de tavuk eti maliyetlerinin yüksekliği sebebiyle yurtdışındaki rakiplere göre dezavantajlı olduklarına işaret eden Sinan Kızıltan, "Fiyatların düştüğü noktada ihracat, yetiştiricilerimizin can simidi oluyor." şeklinde konuştu.

 

 

 

 

http://www.zaman.com.tr/

Ekleme Tarihi
11.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türk tavukları yurtdışında reklam yıldızı olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız