Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Gaziantep'te üretilen ve 5 saniyede hazırlanan Türk kahvesi, kahve severlerin beğenisini kazandı.

Şhems Gıda tarafından geliştirilerek piyasaya sürülen saniyelik Türk kahvesi, çok kısa sürede içime hazır olması nedeniyle büyük ilgi görüyor. Shazili markasıyla piyasaya sunulan kahve, kısa sürede marketlerin raflarında yerini almayı da başardı.

Türkiye'nin dört bir yerinden bayilik için müracaat eden firmaların yanında dünyanın birçok ülkesinden de distribütörlük teklifleri alan şirket yetkilileri, ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Şhems Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız, ortağı Hakkı Harbalioğlu'nun 3 yılı aşkın bir süre Ar-ge çalışması yaptığını belirtti. Yıldız, "Yaptığımız çalışmaların sonunda Shazili ilgiyi gördü. Ülke genelindeki bayilik ve dağıtım ağımızı geliştiriyoruz. Ulusal birçok marketin raflarında ürünlerimiz satışa sunuldu. Türkiye'nin birçok ilinden sürekli bölge ve il bayilikleri teklifleri gelirken birçok ülkeden de distribütörlük teklifleri geliyor. Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve Kıbrıs ile distribütörlük anlaşmalarımızı yaptık. ABD, Kanada ve Arap ülkelerinde birçok şirketle görüşmelerimiz sürüyor. Yapılan müracaatları değerlendiriyoruz. Hedefimiz Gaziantep'ten bir dünya markasının doğmasını sağlamak. Konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor." dedi.

 

"AMACIMIZ TÜRK KAHVESİNİ SEVDİRMEK"

 

Şhems Gıda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı Harbalioğlu da Türk kahvesine ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Harbalioğlu, "Yaptığımız araştırmalarda sıcak içecek gurubunda Türk kahvesinin tüketim oranı yüzde 18 diğer yabancı menşeli sıcak içeceklerin oranı yüzde 82. Bundaki en önemli faktör Türk kahvesinin hazırlanma süresi ve her yerde aynı lezzette hazırlanamaması. Oysa Shazili hazır Türk kahvesi dünyanın her yerinde aynı lezzette ve 5 saniyelik bir sürede içime hazır." diye konuştu.

Amaçlarının sektörde Türk kahvesinin yüzde 50'lik tüketim düzeyine ulaştırılması olduğuna işaret eden Harbalioğlu, "Bu hedefe ulaşmamız aynı zamanda yabancı kaynaklı sıcak içecek gurubunun ülkeye girişini azaltacak ve ülkemizin sektörel ihracatını arttıracaktır. Şu anda sade, orta şekerli ve şekerli ürettiğimiz Shazili, önümüzdeki dönemlerde damla sakızlı, acı bademli, çikolatalı, sütlü gibi ürünlerle piyasaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

 

 

 

http://www1.haberler.com/

Ekleme Tarihi
11.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Dünya, Türk kahvesini Shazili ile sevecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız