Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bugünden itibaren ürününü teslim edenlere ön ödeme yapılacağını belirten Birlik Başkanı Cahit Çetin, "Artık periyodik olarak piyasada oluşan fiyatları ortağımıza yansıtacağız" dedi.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, ürün alım politikasında değişikliğe gittiklerini açıkladı. Çetin, "Artık periyodik dönemlerle piyasaya göre oluşan fiyatları ortağımıza yansıtacağız" dedi.

Tüm sezonda tek fiyat uygulaması yerine periyodik dönemlerle piyasaya göre oluşan fiyatlarla alım yapılacağını ve bunun da ortağa doğrudan yansıtılacağını açıklayan Çetin, geçmiş yıllarda uygulanan alım sezonu boyunca tek fiyat deklarasyonu ve uygulamalarına son verdiklerini söyledi. Çetin, "Bundan böyle tek fiyat uygulamasına son verildi. Periyodik dönemlerle piyasada oluşacak fiyatlar dikkate alınarak, bunu ortağımıza yansıtacağımız alım stratejileri izleyeceğiz" dedi.

 

YEMEKLİK SIZMA YAĞLAR 

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'ne bağlı 33 kooperatifte, 11 Ekim 2010 tarihinde 2010-2011 alımlarına piyasa fiyatları dikkate alınarak ön ödemeyle başlandığını hatırlatan Çetin, 10 Ocak'a kadar yapılan alımlarda ortalama piyasa fiyatının dikkate alındığını, üreticiye kesin fiyat ödemesi yapılacağını duyurdu. Çetin, zeytinyağında her yıl yurtiçi ve yurtdışında farklı piyasalar oluştuğunu ve buna yönelik strateji belirleyerek, ortaklarını, kooperatifleri ve birliği bu gelişmelerde sıkıntıya sokmamak amacıyla yeni uygulamaya geçildiğini söyledi. Bu sezon en yoğun talep gören ürünün yemeklik sızma yağları olduğuna dikkat çeken Cahit Çetin, alım esaslarında da 0.5 asit yemeklik sızma yağın baz alınarak, fiyatlandırmanın da buna göre yapıldığını açıkladı. 

 

Yeni dönem başlıyor

Çetin, 0.5 yemeklik sızmada kuzey yağlarına 6.60 TL, aynı ürün grubunda güney yağlarına ise 6.40 TL fiyat verildiğini kaydetti. Zeytinyağı alımlarında bir önceki yıl 0.5 asit kuzey yağlarına 5.8 TL, güney yağlarına ise 5 TL fiyat verilmişti. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı'nın uygulamaya geçirdiği yeni alım uygulamasına yönelik Çetin, şu değerlendirmeyi yaptı: "Birliğimiz, piyasa fiyatlarını değerlendirerek, 2010/2011 iş yılında 11 Ekim 2010 tarihinden 10 Ocak 2011 tarihine dek gerçekleştirdiği alımlara kesin fiyat uygulayacaktır. Bu tarihler arasında ürününü teslim eden ortaklarımızı da mağdur etmemek adına ödemeler süratle yapılacak. 11 Ocak 2011 tarihinden sonra ürün teslim eden ortaklarımıza ön ödeme uygulamasına devam edilecek ve daha sonra oluşacak piyasa ortalama fiyat farkı da periyodik olarak ödenecektir."

 

 

 

 

http://www.yeniasir.com.tr/

Ekleme Tarihi
13.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tariş, zeytinyağında fiyat farkını üreticiye ödeyecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız