Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çiçeğin don kapsamına alınması   

MALATYA(İHA) - Kayısı çiçeğinin don sigortası kapsamına alınması yönündeki çalışmaların bittiği ve resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiği bildirildi. 

AK Parti Malatya Milletvekili TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, bitkisel ürünler için dolu ana riskine karşı açık alanda yetiştirilen meyveler için risklere ilave olarak don riskinin çiçekleme evresi dahil, tarım sigortaları havuzu tarafından teminat altına alındığını ifade etti. 

"Önceleri kaysı çiçeği, çiçek döneminde iken don olayına karşı sigortası kapsamında değildi. Hükümetimiz; çiftçilerimizin, kaysı üreticilerimizin mağdur olmaması için geçen yıl kayısı çiçekleri donan üreticilerimizi desteklemek için don parası ödemişti. Ancak daha köklü bir çözüm için yapılan çalışmalarımız ve tekliflerimiz Tarım ve Köy işleri Bakanlığı tarafından dikkate alınarak yapılan inceleme, araştırma ve değerlendirmeler neticesinde kayısı çiçeğinin de don sigortası kapsamına alınması yönünde

çalışmalar başlatmıştı. Başlatılan teknik çalışmalar olumlu yönde sonuçlanarak Tarım Sigortaları Havuzu Tarafından Kapsama Alınacak Riskler, Ürünler ve Bölgeler ile Prim Desteği Oranlarına İlişkin Karar" başlığı ile resmi gazetede yayımlanmıştır" diyen Malatya Milletvekili Öz, artık don zararlarının hükümetleri tarafından sigorta kapsamında alındığını, kaysı üreticilerimizin bundan sonra mağduriyetlerin karşılanacağını kaydetti. 

 

Ekleme Tarihi
13.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çiçeğin don kapsamına alınması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız