Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İyi tarım uygulamaları sertifikeri Osman Yalçın Tekinarslan, teknolojinin, her şeyi olduğu gibi tarımı da etkilediğini ve geleneksel üretim tekniklerinin yetersiz kaldığını söyledi.

Osman Yalçın Tekinarslan, tarımsal üretim, pazarlama, tarımsal destekler konularında çiftçi ve esnafa bilgi verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen eğitim seminerinde Tekinarslan, Antalya'nın Türkiye'nin örtü altı yaş sebze ve meyve üretiminde merkez konumunda olduğunu kaydetti.

Üretilen ürünlerin büyük kısmının yurt dışına ihraç edildiğini hatırlatan Tekinarslan, "Günümüz teknolojisi, her şeyi olduğu gibi tarımı da etkilemektedir. Geleneksel üretim teknikleri yetersiz kalmaya başladı. Hem üretimi geliştirmek hem ürettiğimiz ürünleri pazarlamak adına, üreticilere, ürünleri depolayan, satan, hatta dağıtan bütün kesimlere büyük sorumluluklar düşmektedir." dedi.

Tekinarslan, 2010 yılında iyi tarım uygulamaları yöntemini kullanan üretici sayısı 6 bin 20, organik üretim yapan üretici sayısının ise 36 bin olduğunu söyledi. Tekinarslan, 2011 yılında organik üretim yapanların 60 bin olabileceğini ifade etti.

Tekinarslan, kayıt altına alınan ve ruhsatlı ilaç kullanarak üretimini belgelendiren üretici sayısının, organik tarım yapan üretici sayısından çok daha fazla olması gerektiğini belirtti.

Toptancı Hal Şube Müdürü Rıza Uysal da büyükşehir belediyesi olarak sorunların hafifletilmesi konusundan üreticilerin ve esnafın bilgilendirilmesine önem verdiklerini söyledi.

 

 

 

http://www.haberler.com/i

Ekleme Tarihi
13.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İyi Tarım Uygulamaları Sertifikeri Tekinarslan: Geleneksel Yöntemler Tarımsal Üretimde Yetersiz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız