Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fındık ve mazot gübre desteklemeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. Düzce İl ve ilçelerindeki çiftçilerin mazot gübre desteği ve fındıkta alan bazlı gelir desteği ile ilgili müracaatları sonucunda yapılan çalışmalar tamamlandı. 

Müracaatlar sonucunda hazırlanan destekleme icmalleri 5 – 15 ocak 2011 tarihleri arasında Muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Üreticilerin askıdaki icmalleri kontrol ederek eksik veya yanlış bulunması halinde ilgili İlçe Tarım Müdürlüğüne veya İl Tarım Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal Fındık ve mazot gübre desteklemeleme başvurularında geçen yıla göre artış olduğunu belirterek“2010 yılında Düzce genelinde Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteğinde 21 bin 412 adet üreticimiz fındık desteklemesinden faydalanmak için, 23 bin 947 adet üreticimizde mazot gübre desteğinden faydalanmak amacı ile İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimize müracaatta bulundu” şeklinde konuştu.

Ünal, üreticilerin muhtarlıklarda askıya çıkarılan icmalleri 15 Ocak tarihine kadar mutlaka kontrol etmeleri konusunda uyararak “Eksik veya yanlış olması halinde 21 ocak Cuma gününe kadar İl veya İlgili İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekir ki düzeltmeler yapılabilsin. Yoksa bu icmaller askıdan indikten sonra kesinleşecek ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığımıza göndereceğiz” dedi.

Üreticilerin mağdur olmamaları konusunda uyarılar yapan Ünal şöyle konuştu: “Geçen sene fındıkta 20.390 üreticimize 54.037.000 TL, Mazot gübre desteklemesinde 23.121 üreticimize 3.634.702 TL destekleme ödemesi yapıldı. Bu sene daha fazla müracaat aldık. Üreticilerimizin mağdur olmamaları için askıları kontrol ederek varsa eksiklik veya yanlışlığı bize bildirmeleri gerekir.”

 

 

 

 

http://www.duzcedamla.com/

Ekleme Tarihi
14.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Fındık ve mazot desteklemeleri askıda




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız