Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 

'Türkiye’de hayvancılığı bitiren Bakan'

 

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in, "Türkiye’de hayvancılığı bitiren Bakan" olarak anılacağını savunarak, Eker’in istifasını istedi.

Seçer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, kırmızı et fiyatlarındaki artışın, yaklaşık 1 yıldır kamuoyunu meşgul ettiğini söyledi.

Eker’in et fiyatlarının yükselişe geçtiği 2010’un başlarında sorunu, "ret ve inkar" politikalarıyla geçiştirmeye çalıştığını öne süren Seçer, Eker’in "hayvancılığı bitiren Bakan" olarak anılacağını kaydetti.

Seçer, Eker’in, Türkiye’de 2 milyon 200 bin baş besi hayvanının yeterli olduğunu, ithalata gerek kalmadığını söylediğini ancak kırmızı et fiyatlarındaki yükseliş devam edince birden bire "çark" ederek, ithalata karar verdiğini vurguladı. Seçer, ithalatın başladığı Nisan 2010’dan 2010 yılı sonuna kadar 46 bin ton et, 204 bin kasaplık canlı büyükbaş hayvan, 365 bin kasaplık küçükbaş hayvan ithal edildiğini, şimdi de lop et ithalatına izin verileceğini ifade etti.

Yükselen fiyatları kontrol altına alabilmek için ithalatı çare olarak gören hükümetin, bunda başarılı olamadığını belirten Seçer, iç piyasalardaki kırmızı et fiyatlarının istenilen seviyeye çekilemediğini dile getirdi.

Seçer, geçici önlemlerle sorunun çözülmeye çalışıldığını, sürecin yanlış yönetildiğini, zamanın boş yere harcandığını, Eker’in, yaşanan krizin nedenini açıklayamadığını, sorumluluktan kaçtığını savundu.

Et ithalatının sorunu çözemeyeceğini ifade eden Seçer, yerli üretimde maliyeti aşağı çekecek önlemler alınması ve et ithalatının durdurulmasını istedi.

Seçer, hayvan varlığını artırıcı önlemler alınması, damızlık hayvan ve besi materyali ithalatının devam etmesi, yem desteğinin artırılması, Et Balık Kurumunun, daha aktif hale getirilmesini, et ve süt ürünlerinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesini önerdi. Eker, "Alınması gereken en önemli tedbir; Başbakan’a matematiği unutturan Sayın Bakan’ın, Tarım ve Köyişleri Bakanlığından istifa etmesidir" diye konuştu.

 

 

 

 

http://www.milliyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
14.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türkiye'de hayvancılık bitti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

niyazi alagöz 14.01.2011
üretici

tarim bakani hemen istifa edmesi gerekiyor besiciler böyle giderse hepsi iflas edecek holdinler dayanamadi bizim gibi küçük işletmeler ne yapsin yüzde 30 ile 50 arasi zarar sermayemizin yarisi gidecek teşvik altinda sopa gösteriyor besiciye....